Foto:

Ontdek Veluwe Rugzak: Sociaal initiatief biedt Veluwse vakantiebeleving

Regio - Uit Veluwe en Go Veluwe hebben het Ontdek de Veluwe Rugzakje gepresenteerd. .

Het rugzakje is gevuld met Erkend Veluwse Streekproducten van Uit Veluwe, het actieve familiespel Go Veluwe Ontdekkaartjes en de bijbehorende interactieve fietsroute-app. Hiermee kunnen gezinnen op speurtocht gaan. Bestellen kan via www.goveluwe.nl en www.uitveluwe.nl 

Met het Ontdek Veluwe Rugzakje kies je een eigen moment en locatie op de Veluwe om een leuk, actief en verantwoord dagje uit te ondernemen. Zo geniet je van al het moois dat de Veluwe te bieden heeft zonder de drukte op te zoeken.

Go Veluwe won in 2017 Prijsvraag de Veluwe met de interactieve fietsroute-app voor gezinnen dat verder doorontwikkeld is met de ontdekkaartjes. Uit Veluwe is tijdens de coronacrisis ontstaan om de boeren op de Veluwe te steunen met een nieuw afzetkanaal; de Boerboxen die rechtstreeks van de boer, door een boer bij mensen thuis worden bezorgd. Vier boeren met het keurmerk ‘Erkend Veluws Streekproduct’ zijn aangehaakt en samen is het rugzakje ontwikkeld. Dit sociale initiatief zorgt ervoor dat de boeren nieuwe afzet creëren, tegelijkertijd wordt de sociale cohesie onder inwoners bevorderd én de druk op de Veluwse recreatie gespreid.


Het rugzakje is online al te bestellen en vanaf medio juni ook verkrijgbaar bij diverse VVV’s, boerderijen en landwinkels op de Veluwe. Deelnemende boeren zijn: Boerderij de Kolke uit Voorst, Imkerij ’t Haagje uit Epe, biologische boerderijwinkel De Nieuwenburgt uit Spankeren en Bakker Piet uit Elspeet. De groep met producenten kan nog groeien en thema-rugzakjes zijn op aanvraag mogelijk.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden