Het personeel van De Postkamer in Heerde heeft hesjes aan en een aanvoerdersband om met 'houd afstand 1,5 meter' er op. (Foto: Dennis Dekker)
Het personeel van De Postkamer in Heerde heeft hesjes aan en een aanvoerdersband om met 'houd afstand 1,5 meter' er op. (Foto: Dennis Dekker) (Foto: Dennis Dekker)

Regionale horeca zit niet stil: 'deel en win', livemuziek en vaderdagactie

Regio -  Ondanks de coronacrisis zaten horecaondernemers in deze regio niet stil. Nu de maatregelen ietwat versoepeld zijn, blijkt dat er diverse nieuwe, ludieke initiatieven zijn ontstaan. De horeca zit niet stil. Een belrondje langs enkele horecabedrijven in Epe, Heerde en Hattem.

(door Dennis Dekker))

Koffie- en Theehuys 'De Korenmolen' in Vaassen bijvoorbeeld, viert de heropening van de horeca bijvoorbeeld door regelmatig op het terras een muzikant uit te nodigen. Eric Veldhuis vertelt: "Elke zaterdagmiddag als het mooi weer is, nodigen we (voormalig Vaassenaar) Cos Nahuway uit om lekker bij ons te spelen. Het is iets extra's voor de gasten en het zorgt voor de nodige gezelligheid."

Verder is er wat Veldhuis betreft niet zo veel veranderd ten opzichte van voor de coronacrisis. "Ons terras buiten stond nooit heel vol met tafeltjes, dus daar is niets veranderd. We voldoen uiteraard aan alle RIVM-voorzorgsmaatregelen, maar verder lijkt het bij ons net of er niets aan de hand is. Het loopt hier gezellig door sinds de heropening." Veldhuis weet dat horecabezoek her en der best nog weifelend is. "Mijn theorie daarover is heel duidelijk, bijna Cruijffiaans: Mensen die bang zijn, komen toch niet. Ook al weten ze dat je voldoet aan alle voorzorgsmaatregelen."

Die voorzorgsmaatregelen heeft men bij De Postkamer in Heerde ook hoog in het vaandel staan. Harmen van Oene vertelt: "Buiten is het aantal tafeltjes hetzelfde gebleven. Maar we mogen nu meer ruimte gebruiken om ze neer te zetten. Daarbij werken we met duidelijke looproutes en heeft ons personeel hesjes aan en een soort van aanvoerdersband om met 'houd afstand 1,5 meter' er op. We doen er alles aan om het voor iedereen zo veilig mogelijk te maken." Ter gelegenheid van de heropening heeft de eetgelegenheid een deelactie op Facebook gezet. "Dat bericht is ruim 1100 keer gedeeld." Ilona Niemeijer heeft de dinerbon gewonnen.

Ook Herberg Molecaten in Hattem is weer volop in bedrijf. Uitbater Edgar Hol vertelt over diverse acties. "Zo hebben we de afgelopen weken gratis nacho's gegeven aan de jeugd die geslaagd is en hier een drankje kwam drinken. Daar is veel gebruik van gemaakt. Daarnaast zijn er op onze tafels stickers met QR-codes geplakt zodat de gasten zelf heel laagdrempelig hun drankje kunnen bestellen. Deze extra service wordt erg gewaardeerd. Ook leuk? Voor Vaderdag kan men hier een borrelbox vol lekkere hapjes (19,50 euro) bestellen en afhalen."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden