B en W Heerde enthousiast over centrumontwikkeling

Heerde - Het college van burgemeester en wethouders van Heerde wil dat Van Wijnen het plan voor de voormalige gemeentewerf aan de Veldweg uitwerkt.

In het initiatief van Van Wijnen wordt ook de herontwikkeling van de locatie Van Setten/Van Loenen meegenomen, een lang gekoesterde wens van velen. Dit geldt ook voor de panden van groenteman Van den Belt en de oude ABN-AMRO. Het initiatief biedt de mogelijkheid om drie belangrijke locaties in het centrum van Heerde met elkaar te verbinden en het centrum aantrekkelijker te maken.

Het college ziet in het initiatief van Van Wijnen een kans voor Heerde om uitvoering te geven aan de Centrumvisie 2.0. Een dorpshart waar inwoners, ondernemers, bezoekers en toeristen het bruisend vinden. De gemeente heeft hierover de afgelopen jaar veel gesprekken gevoerd met Van Wijnen, Van Laar en inwoners om te kijken naar de mogelijkheden en wensen. 

De wens is een herontwikkeling naar een toekomstbestendig gebruik van de locaties. Het initiatief van Van Wijnen voorziet hierin en biedt een diversiteit aan functies. Het bevat een combinatie van een ‘trekker’, wonen, horeca, detailhandel en parkeren. Hierin zitten verschillende aspecten met maatschappelijke meerwaarde die samen bijdragen aan de kwaliteit van het centrum van Heerde.

Het plan voorziet onder andere in woningbouw (sociale woningbouw en senioren woningen) met bijbehorende parkeerplaatsen op de locatie van de voormalige gemeentewerf en centrumfuncties en appartementen op de locatie van Van Setten/Van Loenen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden