Van links af Hilde Palland, Remco Dijkstra, Teun Juk, Bert van der Stoep, Harry Kremer en Hans van Ark.
Van links af Hilde Palland, Remco Dijkstra, Teun Juk, Bert van der Stoep, Harry Kremer en Hans van Ark. (Foto: )

CDA bespreekt gevolgen coronacrisis bij Vadesto in Hattem

Hattem – Op uitnodiging van de Hattemse CDA-fractie brachten CDA Tweede Kamerlid Hilde Palland en CDA Statenlid Hans van Ark donderdag een werkbezoek aan Hattem.

Zij werden ontvangen bij Vadesto Outdoor Adventure. Hier gingen zij in gesprek met ondernemer Bert van der Stoep en Teun Juk, Harry Kremer en Remco Dijkstra namens de CDA-fractie. Onderwerp van gesprek was de gevolgen van de coronacrisis voor het plaatselijke bedrijfsleven.

Uit het verhaal van Bert van der Stoep kwam duidelijk naar voren dat bedrijven die zich richten op vrijetijdsbesteding en groepsevenementen zwaar te lijden hebben onder de Coronacrisis. Overheidssteun is nodig om gezonde bedrijven door deze moeilijke periode heen te helpen.

Het bedrijf Vadesto is innovatief en duurzaam en zal moeten inspelen op de anderhalve metersamenleving. Alle bedrijven in de toeristisch recreatieve sector hebben hier mee te maken. Hoewel er verschillende innovatieve ideeën zijn voor nieuwe verdienmodellen, is overheidssteun nodig om uit de crisis te komen. Dit werd eerder deze maand ook bevestigd in het gesprek dat de CDA-fractie had met de Bedrijvenkring Hattem. Veel bedrijven gaan een onzekere tweede helft van 2020 tegemoet doordat investeringen uitblijven.

In het gesprek kwam het belang van de rol van de overheid aan de orde om investeringen te stimuleren. Bijvoorbeeld door bouwprojecten naar voren te halen, ruimtelijke procedures te vereenvoudigen, kredietgaranties te verstrekken en fiscale stimuleringsmaatregelen te treffen.

Door de Hattemse CDA-fractie werd het belang van het toeristisch bedrijfsleven en musea voor de Hattemse binnenstad benadrukt. De CDA-fractie pleitte voor incidentele provinciale steun aan de musea en bedrijven als Vadesto. De provincie heeft hier 50 miljoen euro voor beschikbaar.

Het is belangrijk dat de provinciale toeristisch-recreatieve infrastructuur in stand blijft. Hans van Ark benadrukte dat deze crisis wel eens langer zou kunnen duren dan een paar maand. "We zullen ons moeten voorbereiden op een permanente situatie van anderhalve meter in plaats van te denken dat het wel weer over waait."

Hilde Palland en Hans van Ark nemen deze punten mee naar respectievelijk Den Haag en Arnhem.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden