Foto:

Marleen Sanderse nieuwe burgemeester van Hattem

Hattem - De gemeenteraad van Hattem heeft maandagavond 22 juni besloten om Marleen Sanderse (43) voor te dragen als nieuwe burgemeester van Hattem. Zij volgt Jan Willem Wiggers op die in september 2019 afscheid nam als burgemeester van Hattem. 

Toon van Asseldonk is momenteel waarnemend burgemeester. Sanderse was één van de 63 kandidaten die solliciteerde naar het burgemeestersambt in de gemeente Hattem. Sanderse onderscheidde zich vooral met haar verbindende stijl. 

Sanderse woont met haar gezin in Naarden. Ze is momenteel adjunct afdelingsmanager Stedelijk beleid bij de gemeente Almere en Statenlid voor het CDA in de provincie Noord-Holland. Van 2014 tot 2016 was Sanderse wethouder in de gemeente Naarden en nadat deze gemeente opging in de gemeente Gooise Meren was zij daar tot 2018 wethouder. Sanderse heeft bestuurskunde gestudeerd en zij is een voormalig paralympisch sportster. 

De vertrouwenscommissie gaf maandagavond in een besloten vergadering advies aan de gemeenteraad, die vervolgens de aanbeveling voor de nieuwe burgemeester vaststelde. De aanbeveling wordt nu, met een advies van de commissaris van de Koning, aangeboden aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Als de minister en de Koning het Koninklijk Besluit hebben ondertekend, is Sanderse officieel benoemd tot burgemeester. De beëdiging staat gepland voor medio september 2020.

Meer berichten