Grand Café Cornelis in Epe bestaat 30 juni exact 5 jaar. Eigenaren Mischa Steenhuis en Nicole Kwakkel vertellen er over.
Grand Café Cornelis in Epe bestaat 30 juni exact 5 jaar. Eigenaren Mischa Steenhuis en Nicole Kwakkel vertellen er over. (Foto: Dennis Dekker)

Cornelis is vaste waarde van Eper 'horecafamilie'

Epe - Grand Café Cornelis in Epe bestaat 30 juni precies exact 5 jaar. De plek is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een vaste waarde van de rijke horecafamilie in dit dorp. Daar waar het bedrijf de eerste jaren zorgvuldig werd opgebouwd door Monika Kylar en Jim Hoogervorst, namen Mischa Steenhuis en Nicole Kwakkel het zo'n kleine twee jaar geleden over. "Het gaat erg goed. We genieten ervan om klanten te verwennen."

(door Dennis Dekker)

Voor Cornelis Cornelis was, zat er een computerspelmuseum (Bonami, nu te vinden in Zwolle, red.). Maar er zijn nog veel meer historische stappen gezet op de statige treden en de prachtige verdiepingen van dit monumentale pand uit 1854. Zo bood het jarenlang onderdak aan de Eper muziekschool en daarvoor was het 't Eper gemeentehuis. Maar uiteindelijk werd het een niet meer weg te denken horecaplek in Epe. 

Na de opening van Cornelis, blijkt dat het pand nog altijd enorm veel historische zeggingskracht heeft. Een sfeervolle ambiance wordt gecombineerd met een eigentijds karakter. "Stoer maar intiem, statig maar knus." Maar goed, da's alleen het pand. Zonder een goed uitgedacht horecaconcept komt er niemand naar een mooi pand. Kwakkel en Steenhuis weten vanaf het prille begin exact wat de meerwaarde van deze plek en van de naam Cornelis is. 

"Het is de enorme sfeer die gecombineerd wordt met perfect eten. We werkten allebei al jaren voor Jim en Monika. Zowel bij Cornelis als bij hun andere onderneming Ribhouse Texas. We hebben dit een kleine 2 jaar geleden dus graag overgenomen en genieten nog altijd met volle teugen." Natuurlijk ging er de afgelopen jaren toch ook een andere wind waaien. Dat zou raar zijn wanneer dit niet gebeurde. Toch voelt die maar als briesje, zo meldt het echtpaar bescheiden. "We zoeken het voornamelijk in de verfijning en in de details. We kunnen onze eigen ideeën perfect samenvoegen met het gespreide bedje dat Monika en Jim hebben achtergelaten."

Club Cornelis

Cornelis bood al veel. Onderscheidende arrangementen bijvoorbeeld. Een babyshower, een high tea, een high beer of een high wine, een gin tonic-night, het staat nadrukkelijk op de kaart. "Samen met ons team hebben we de afgelopen jaren diverse feestjes georganiseerd. Oesters & Bubbels (met muziek van een live dj) en de Club Cornelis-avonden waren een groot succes. Mensen ervaren de ruimte dan heel anders. We kregen erg leuke reacties." 

Ook succesvol? De samenwerking met B&B Silogie. "Daar kunnen toeristen geweldig overnachten. We hebben samen een arrangement bedacht waarbij gasten bij ons genieten van een 3-gangen verrassingsmenu met drie bijpassende drankjes." En nu? Tja, de coronacrisis zorgt er voor dat er op zich weinig te vieren valt. Toch laten Mischa, Nicole en de andere medewerkers zich niet van de wijs brengen. "Vanaf 30 juni krijgen onze gasten wat lekkers bij de koffie en in het weekend van 4 en 5 juli is er livemuziek geregeld. Ook krijgt men een leuk aandenken mee naar huis."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden