Anja Renz van Bij Anne in Vaassen. "We hebben het razend druk. Onze bezorgdienst liep als een speer.
Anja Renz van Bij Anne in Vaassen. "We hebben het razend druk. Onze bezorgdienst liep als een speer. (Foto: Dennis Dekker)
Coronavirus

Bezorgdienst Bij Anne, topweken Bruna

Regio - Ondanks de coronacrisis zaten winkeliers in Epe, Hattem en Heerde niet stil. Nu de maatregelen ietwat versoepeld zijn, laten we enkelen aan het woord over hun ervaringen.

(door Dennis Dekker)

Anja Renz van de Vaassense accessoire- en cadeauwinkel Bij Anne en de naastgelegen boetiek Naast Anne heeft het de afgelopen weken enorm druk gehad. Niet zozeer in de winkels zelf, maar wel door haar spontaan in de markt gezette bezorgservice. Kijk je op de Facebookpagina van Bij Anne, dan zie je dat de producten de afgelopen weken als zoete broodjes verkocht worden. "Ik ben enorm blij dat onze klanten mij de afgelopen periode zo gesteund hebben. Het was mede door het vertrouwen dat zij ons gaven, een bizar drukke tijd."

Ze zat zelf in de auto. Zeer bewust, want ze heeft een longziekte waardoor ze in deze coronatijd natuurlijk absoluut niet zelf ziek mocht worden. "Ik scheurde van klant naar klant. Zette de producten voor de deur en zwaaide op veilige afstand: "Bedankt voor jullie bestelling! En weg was ik. Op naar de volgende." Ook Wim Schuring, eigenaar van de Bruna in Hattem heeft 'topweken' gedraaid. "In deze vervelende tijd hebben mensen veel behoefte aan lezen. Tijdschriften, boeken, ze werden vooral de eerste weken enorm veel verkocht. Ook lesmateriaal voor kinderen (doeboekjes, rekenboekjes, taalboekjes, et cetera) en spelletjes en puzzels werden veel aangeschaft. "En toen dat allemaal wat normaliseerde werden er ineens gigantisch veel kaarten verkocht. "Soms kochten mensen voor 60 euro wenskaarten in een keer. Dat maak ik alleen mee in de dagen voorafgaand aan kerst."

Wim Schuring verwacht dat die kaarten veelal verstuurd werden naar oudere mensen in de verzorgingstehuizen waar niemand bij mocht komen. Daarbij is het toeristenseizoen begonnen. Zowel Schuring als Renz zijn daar erg blij mee. "Mensen durven weer op pad te gaan. Mooi om te zien dat dit ook aantrekt."

Mark van Braam van de Heerder winkel Audio21 doet juist bewust niets meer en niets minder dan wat hij normaal doet. "Dit onder het mom van: 'wanneer je geschoren wordt, moet je stil blijven zitten." Hij verkoopt high end-hifiapparatuur. Het lijkt een markt te zijn die niet beïnvloed wordt door corona. "Ik denk dat mijn type klanten nuchter is en zich de kop niet gek laat maken. Ja, het eerste kwartaal heb ik verlies gedraaid. Maar dan is in het tweede kwartaal ruimschoots ingehaald dus mij hoor je absoluut niet klagen."

Meer berichten