Zomervakantie in het Nederlands Bakkerijmuseum in Hattem

Hattem - De deuren van het Nederlands Bakkerijmuseum Hattem gaan zaterdag 4 juli weer open voor het publiek. 

Voor de jeugd zijn er ook deze schoolvakantie volop activiteiten. Weliswaar in aangepaste vorm, maar daarom niet minder leuk.

In vijf monumentale panden wordt informatie gegeven over het leven en werken van de bakker. Gebouwen die door een tunnel en verborgen hofjes met elkaar verbonden zijn. Elke locatie belicht een ander aspect over de vervaardiging van brood en banket.

Op 4 juli zal het Nederlands Bakkerijmuseum ook een nieuwe locatie in gebruik nemen. Een eerbiedwaardig pand met rode luikjes dat onderdak biedt aan een echte poffertjessalon uit grootmoeders tijd. Alleen al het interieur is de moeite van het bekijken waard. 

Poffertjes eten kan met mooi weer ook buiten op het pleintje voor de salon.

Het museum introduceert ook de ‘familiebaktafel’. Familieleden kunnen met elkaar koekjes bakken aan privétafels met voldoende afstand tot de andere gasten.

De routing in het museum is aangepast maar dat maakt de speurtocht voor de jeugd er alleen maar spannender op. Een zoektocht naar deegrollers die een verstrooide bakker is kwijtgeraakt. De fraaie negentiende-eeuwse bakkerswinkel is daarbij het eindpunt waar inzet natuurlijk beloond moet worden.

Openingstijden zomervakantie

Vanaf 4 juli tot en met 29 augustus 2020

Dinsdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur

Zie ook www.bakkerijmuseum.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden