Foto:

IJsselbrug tussen Zwolle en Hattem bijna vier weken dicht voor auto's

Zwolle / Hattem - Automobilisten kunnen tussen maandag 6 juli en zaterdag 1 augustus niet over de oude IJsselbrug. Door werkzaamheden aan de Spoolderbergweg en -brug in Zwolle moeten auto's via de A28 de IJssel oversteken. Fietsers en bromfietsers kunnen wel gebruik maken van de oude brug.

Tijdens de werkzaamheden is de Spoolderbergweg vanaf de Beukenallee tot aan de IJsselbrug afgesloten voor doorgaand verkeer. De Oude Veerweg is ter hoogte van de Spoolderbergbrug ook afgesloten voor alle verkeer.

Voorafgaand aan de werkzaamheden zijn deze week en volgende week op de Oude Veerweg bij de brug meerdere dagen per week stremmingen voor het autoverkeer. De aannemer plaatst dan materieel. 

De werkzaamheden aan de Spoolderbergweg bestaan voornamelijk uit het vervangen van het asfalt, de Spoolderbergbrug ondergaat een grondige renovatie. Dit betekent onder meer grootschalig herstel van beton en het behandelen van staal tegen weersinvloeden. Om al het werk goed uit te voeren, worden zowel het draaibare deel als het vaste brugdeel opgetild

Tijdens de werkzaamheden krijgen bewoners van de Spoolderbergweg, Ruiterlaan en omgeving met hun auto tijdelijk toegang via de Thyssenbrug, dit is de fietsbrug naast de Spoolderbergbrug. Bewoners van de Oude Veerweg en omgeving kunnen de wijk bereiken via de Beukenallee. Vanwege de volledige stremming gelden er diverse omleidingen. Deze staan aangegeven met gele borden. 

Zie ook www.zwolle.nl/spoolderbergweg voor meer informatie..


Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden