Mentor Bianca Koning laat zich rondtoeren in de auto van conciërge Wim Moerbeek.
Mentor Bianca Koning laat zich rondtoeren in de auto van conciërge Wim Moerbeek. (Foto: Dennis Dekker)

Mentor RSG toert in limo langs geslaagden

Epe - De coronaperikelen zorgen er dit jaar natuurlijk voor dat de diploma-uitreiking op de RSG NO-Veluwe anders dan anders verloopt. Het is dit keer zo dat mentoren persoonlijk bij leerlingen op bezoek gaan om het diploma zelf te bezorgen. "Deze 'stay@home-variant' waarborgt veiligheid bij zowel leerlingen als RSG-medewerkers." Maar bovenal blijken het eveneens zeer originele en unieke uitreikingen te worden. Deze week gaan zeventien mentoren op pad om de diploma's uit te reiken. Huis voor huis.

(door Dennis Dekker)

De diplomering moet dit jaar namelijk zo feestelijk en bijzonder mogelijk gemaakt worden voor de leerlingen. Astrid Huysman, marketingassistente bij de RSG hield zich daar de afgelopen tijd mee bezig. Ze vertelt: "Vanaf afgelopen maandag tot en met komende donderdag komen de mentoren bij de leerlingen thuis om het diploma uit te reiken. De docenten maken daar zelf ook een leuk feestje van. Sommigen komen met een versierde auto, anderen hebben een Rad van Fortuin meegenomen, één heeft zelfs een limo gehuurd."

De zeventien RSG-mentoren gaan ongeveer 280 geslaagden af, vertelt Astrid Huysman. "Ze doen dat met hulp van iemand anders, want er moet bij alle adressen nog wel het nodige opgesteld worden." 

Bianca Koning bijvoorbeeld is mentor van het VMBO. Ze laat zich rondrijden door conciërge Wim Moerbeek. Hij heeft zijn Jeep ter beschikking gesteld en is deze dagen speciaal voor de gelegenheid als ware taxichauffeur uitgedost. "Mijn auto is veel te klein en Wim bood aan om ook te rijden. Ik vind het erg leuk om dit op deze manier te kunnen doen." 

Bianca Koning gaat in totaal elf examenleerlingen bezoeken en hen het diploma overhandigen. Daar zit overigens een uitgebreide ceremonie aan vast. Ter plaatse wordt er een tafeltje opgesteld waarna er een persoonlijk praatje volgt. Zo wordt de eindexamenkandidaat letterlijk en figuurlijk thuis in het zonnetje gezet. 

Astrid Huysman: "Natuurlijk hadden de eindexamenleerlingen hun carrière misschien liever op school afgesloten, maar dit is wel extra bijzonder. Voordeel van de gekozen variant is dat leerlingen hun naasten kunnen uitnodigen om aanwezig te zijn bij deze mijlpaal."

Naast het diploma ontvangen de leerlingen ook een prachtig jaarboek dat gemaakt is door Bianca Rusman en Bert en Coby Hanekamp (van BeCo DTP Productions). Na het praatje vindt de ondertekening van het diploma plaats. De luxe gegraveerde pen voor het ondertekenen blijft bij de leerling achter. Naast het examenjaarboek wordt er ook een 'borrelbox' voor vier personen achtergelaten. Zo kan de geslaagde zelf het feestje ook nog even voortzetten. 

"De coronamaanden waren voor alle scholieren natuurlijk erg vervelend. De examens zijn vervallen, ze waren weken niet op school. We hopen dat deze stay@home diploma-uitreiking dat alles een beetje doet vergeten."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden