Foto: Elise Schuurman Photography

Geen Molecaten Ruiterdag in Hattem

Hattem - De Molecaten Ruiterdag in Hattem gaat dit jaar niet door. De eventingwedstrijd, die gepland stond op 10 oktober, schuift door naar het najaar van 2021. 

"Ook al zijn er versoepelingen van de maatregelen rondom het coronavirus, we kunnen de kwaliteit van het evenement nu onvoldoende garanderen", zegt Wichert Fikse, voorzitter van de organiserende rijvereniging Hippisch Hattem.

In de bossen van het Hattemse landgoed Molecaten wordt als sinds de jaren 60 in oktober een nationale eventingwedstrijd voor paarden tot en met de klasse Z georganiseerd. In 2019 was het evenement zelfs decor van de nationale KNHS-kampioenschappen. "We vinden het ontzettend spijtig en hebben met het organisatiecomité goed nagedacht over de consequenties. Eerder dit jaar hebben we ook het Hippinksterconcours in Hattem al moeten annuleren door het coronavirus", vertelt Fikse.

Wat is uiteindelijk doorslaggevend geweest om ook de Molecaten Ruiterdag een jaar over te slaan? "Het bouwen van de cross-hindernissen in het bos is vrijwel onmogelijk op anderhalve meter. Daarnaast trekt de Molecaten Ruiterdag jaarlijks veel bezoekers, op dit moment zijn er nog teveel onzekerheden over de exacte regelgeving rondom zo’n groot evenement. Denk aan de looproutes en het houden van voldoende afstand op de drukke locaties. Al met al is de kans groot dat het evenement dan teveel afwijkt van de verwachtingen en standaarden die deelnemers, officials, sponsors en bezoekers van de Molecaten Ruiterdag gewend zijn."

Meer informatie staat op https://sgw-hattem.nl/.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden