Foto:

Drive-in diploma-uitreiking op de Noordgouw

Heerde - De Noordgouw een feestelijke drive-in diplomering verzorgd voor alle geslaagde examenkandidaten. 

Dat gebeurde op het plateau achter de christelijke school voor mavo, havo en atheneum. Naast een overdekt podium was er een groot scherm geplaatst waarop de ceremonie voor alle aanwezigen goed te volgen was. Ook klonk er feestelijke muziek. 

Elke examenkandidaat kreeg een goodiebag met daarin versnaperingen, felicitatiekaarten, flesjes drinken en het Jaarboek. De auto’s zaten vol met familieleden en vrienden en waren soms versierd met vlaggen, ballonnen en slingers. 

Elke leerling werd ook dit jaar persoonlijk toegesproken en de inzittenden konden op hun autoradio via een speciale frequentie en via het grote scherm alles prima volgen. 

Bij het uitzwaaien ging menig duim omhoog of werd waardering uitgesproken over de wijze waarop de school invulling gaf aan deze diplomering. 

De Noordgouw koos voor een drive-in om de leerlingen persoonlijk hun diploma’s te kunnen overhandigen. De leerlingen zaten gezellig bij elkaar, de docenten op gepaste afstand en zo kon dit bijzonder jaar toch gezamenlijk worden afgesloten. 

“Met een slagingspercentage van 98 procent bij de mavo en het vwo, en 100 procent bij de havo en het atheneum zijn wij super trots op onze leerlingen”, aldus rector Marco de Vries. “De leerlingen moesten veel schakelen dit jaar toen door de coronacrisis onze school dichtging en dat hebben ze fantastisch gedaan.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden