Miranda Borst op haar eigen locatie.
Miranda Borst op haar eigen locatie. (Foto: Miranda Borst)

Ontspannen mindfulness in de vrije natuur

Epe - Miranda Borst van BewustZijn Epe houdt deze zomer bij mooi weer mindfulnessochtenden. Dat gebeurt buiten op een prachtige natuurlocatie aan de rand van de Renderklippen. Tijdens deze ochtend komen verschillende mindfulness oefeningen aan bod, waardoor iedereen zelf kan ervaren wat mindfulness is en even helemaal bij zichzelf en tot ontspanning kan komen. 

Miranda hanteert de richtlijnen van het RIVM, de deelnemers houden voldoende afstand, en dat kan gemakkelijk, er is genoeg ruimte buiten. Verzoek is wel om een eigen matje, kussen of stoeltje en drinken mee te nemen. Toiletbezoek is niet mogelijk. 

De mindfulnessochtenden zijn zaterdag 11 juli, zaterdag 1 augustus en zaterdag 22 augustus, telkens van van 10.00 tot 11.30 uur. Kosten voor deelname zijn 12.50 euro.
Bij slecht weer vindt de mindfulnessochtend plaats bij het Yoga Atelier in Epe (www.yoga-epe.nl). Dit is ook een prachtige locatie in het buitengebied van Epe. Er geldt dan een maximum aantal van acht deelnemers.

Na de zomervakantie start Miranda op vrijdag 25 september met een mindfulnesstraining die acht weken duurt, telkens op vrijdag van 13.00 tot 15.30 uur. "In deze training leer je hoe je effectiever omgaat met drukte en stress in je leven", legt ze uit. "Klachten zoals piekeren, pijn, onrust of vermoeidheid nemen daardoor af. Je kunt je beter ontspannen, je hebt meer energie en oog voor de mooie dingen van het leven. Ook neemt het concentratievermogen en geheugen toe. In deze training gaan we aan de slag om meer met je aandacht aanwezig te zijn in het hier en nu en hoe je bewust keuzes kunt maken, in plaats van automatisch te reageren."

De training is praktisch van aard en bestaat uit veel oefenen en het nabespreken van de oefeningen in de groep. "Hierdoor krijg je inzicht in hoe je lichaam en geest reageren op stress, wat de triggers zijn die je stress geven en hoe je stress in je leven kunt verminderen. Daarnaast worden specifieke thema's uitgediept, zoals het luisteren naar je eigen lichaam, grenzen stellen en je vaste reactiepatronen."

Meer informatie via www.bewustzijnepe.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden