Vincent Wijnbergen uit Vaassen is in deze regio zeer bekend als fietsenmaker. De zanger bracht de afgelopen periode ook twee Nederlandstalige singles uit.
Vincent Wijnbergen uit Vaassen is in deze regio zeer bekend als fietsenmaker. De zanger bracht de afgelopen periode ook twee Nederlandstalige singles uit. (Foto: Dennis Dekker)

Zingende fietsenmaker uit Vaassen

Vaassen - Daar waar menigeen Vincent Wijnbergen (24) uit Vaassen natuurlijk zou kunnen kennen van zijn gelijknamige succesvolle fietsenwinkel, is er sinds een tijdje een nieuwe reden die zijn bekendheid ongetwijfeld zal doen stijgen. De fietsenmaker is namelijk ook zanger. Van het Nederlandstalige lied. Voor de coronacrisis werd hij tijdens feestjes en partijtjes al regelmatig gevraagd om de microfoon eens ter hand te nemen. "Ik vond dat zo leuk dat ik wat meer tijd en energie in deze hobby ben gaan steken."

(door Dennis Dekker)

Meer tijd en energie' klinkt misschien niet echt serieus. Maar het tegendeel is waar. Zo heeft hij wekelijks zangles en eind vorig jaar verscheen zijn eerste single 'Leef Elke Dag'. In mei kwam daar single nummer twee al bij: 'Het Geluk Dat Ik Miste'. Beide nummers zijn inmiddels duizenden keren op YouTube bekeken. Natuurlijk had hij door het succes van die Nederlandstalige krakers veel meer kunnen optreden. Maar corona gooide ook voor Wijnbergen roet in het eten. "Nu zijn de eisen gelukkig weer wat verruimd. Ik hoop dat ik binnenkort weer een volle agenda met optredens heb." Wijnbergen heeft inmiddels een zanginstallatie, mengtafel en enkele boxen aangeschaft, zodat hij desgewenst ook zijn eigen geluid en geluidsman (broer Sjoerd, red.) mee kan nemen. "Als ik iets doe, dan doe ik het goed."

Volkszanger Wijnbergen is dus ook meteen intensief gaan samenwerken met platenmaatschappij GP Music. De Vaassenaar hoopt zich door deze samenwerking met GP Music nog sneller als zanger te ontwikkelen. "Ik heb goede verhalen gehoord over GP Music. Daarom besloot ik contact op te nemen. Vervolgens heb ik een goed gesprek gevoerd met Gerard Palts en Yi Tjong Chen en zijn we een samenwerking aangegaan. Ik heb er veel vertrouwen in." Yi Tjong Chen: "Vincent is een relatieve nieuwkomer in de artiestenwereld. Wij kijken er erg naar uit om hem te begeleiden."

Deze uit de klauwen groeiende hobby, wordt overigens net zo serieus opgepakt als zijn werk. In zijn fietsenzaak in Vaassen staan vele nieuwe en tweedehandse fietsen opgesteld om verkocht te worden. Elektrische fietsen, racefietsen, mountainbikes, maar ook de gewone toerfietsen worden goed verkocht. Geen enkele fiets heeft geheimen voor Vincent Wijnbergen. Sinds z’n 16e werkte hij voor diverse fietsenwinkels uit Vaassen en Apeldoorn waar hij enorm veel ervaring heeft opgebouwd. Inmiddels zit hij al weer een tijdje aan het prachtige hoekpand aan de Dorpsstraat 66-D. Toch zal hij daar binnenkort zijn laatste werkuurtjes maken (zie kadertekst). "Het wordt tijd voor een nieuwe stap. Maar de komende periode maanden ben ik hier nog gewoon geopend. Heb je een fietsvraag? Kom gerust binnen!”

Qua verkoop en reparatie van fietsen heeft Wijnbergen het gewoon in zijn vingers. De talloze rijwielen die bij hem binnen gereden worden, worden snel en kundig gerepareerd. "Ik heb een grote passie voor het ondernemerschap in het algemeen en voor fietsen in het bijzonder. En dus ook voor het zingen natuurlijk. Omdat ik optreden een beetje heb gemist, is er speciale aanbieding voor de maand juli in het leven geroepen. Voor een optreden van twee keer een half uur reken ik deze maand slechts 100 euro. Ik hoop binnenkort weer op feestjes te staan."

Wat de aanpak van fietsenmaker Vincent onderscheidend maakt? Hij verleent razendsnelle service en heeft zelfs een haal- en brengservice in het leven geroepen. “Daarbij is de kwaliteit van mijn producten gewoon goed. Ik ben zeer tevreden hoe het gaat.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden