Woningen aan de Haaksweide in Epe.
Woningen aan de Haaksweide in Epe.

Triada neemt 36 huurwoningen Mooiland in Epe over

Woonstichting Triada neemt op 30 september 36 huurwoningen in Epe over van woningcorporatie Mooiland. Triada verhuurt ruim 6.500 woningen in Hattem, Heerde en Epe en is daarom de logische partner voor de overname van deze woningen. Huurders en betrokken partijen zijn geïnformeerd over de overname. 

Het gaat om 24 eengezinswoningen aan de Haaksweide en 12 appartementen aan de Schaepmanstraat in Epe. 

De kernregio's van Mooiland zijn Noordoost-Brabant, Gennep en de zogenoemde BAAN-regio (Breda, Apeldoorn en de stadsregio Arnhem-Nijmegen)?. Daarbuiten is het woningenaanbod van Mooiland sterk versnipperd. Andere corporaties kunnen daar met hun netwerk meer betekenen voor huurders in de wijk. Daarom besloot Mooiland in 2016 om zich geleidelijk terug te trekken uit gebieden die het verst van Noordoost-Brabant af liggen door woningen in goede staat te verkopen of over te dragen.

Eind 2019 verkocht Mooiland de laatste van in totaal 1.500 woningen in de Groningen, Friesland en Drenthe. In 2016 was Mooiland nog in 130 gemeenten actief, nu zijn dat er nog 100. 

"Wij wilden de woningen die wij verkopen in de gemeente Epe graag behouden voor de sociale huursector", zegt Anne Wilbers, bestuurder van Mooiland. "Wij zijn blij met de verkoop aan Triada, als regionaal verankerde organisatie. Zij weten wat er leeft en speelt in de wijken. Dat is voor ons een belangrijke overweging bij de verkoop." 

 Mooiland en Triada hebben gezamenlijk gewerkt aan een zorgvuldig verkoopproces. Ook rond het proces van de overdracht werken zij samen. Beide corporaties realiseren zich dat de huurders even moeten wennen aan het idee van een nieuwe huisbaas. Daarom willen zij dat huurders goed weten wat de verkoop voor hen betekent en bij wie zij met hun vragen terecht kunnen. Onlangs ontvingen alle huurders van de betreffende woningen van Mooiland een brief over de overname. Ook Triada neemt ruim voor de overdracht met alle huurders contact op. 

Harrie van de Ven, directeur-bestuurder Triada: "We hebben met de verkoop het risico willen uitsluiten dat de woningen verloren gaan voor de sociale volkshuisvesting. Dat is onze motivatie om deze 36 woningen in Epe van Mooiland over te nemen. De nultreden eengezinswoningen en appartementen zijn ook goed in te passen in het bezit van Triada." 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden