Koppel-Swoe en MEE Veluwe starten gespreksgroep voor kinderen met een bijzondere broer of zus.
Koppel-Swoe en MEE Veluwe starten gespreksgroep voor kinderen met een bijzondere broer of zus. ((Foto: Canva))

Gespreksgroep voor kinderen met een bijzondere broer of zus

Epe - Voor kinderen van 7 tot en met 10 jaar die een broer of zus (zogenoemde brussen) hebben met een beperking of problematiek, organiseert MEE Veluwe in samenwerking met het Steunpunt Mantelzorg van Koppel-Swoe een gespreksgroep in Epe. 

Er zijn zes bijeenkomsten die worden gegeven van 14.15 tot 15.45 uur. Ook is er een keer een ouderavond. De groep start op dinsdagmiddag 8 september. 

Voor kinderen die in een gezin wonen met een broertje of zusje met bijvoorbeeld ADHD, syndroom van Down, autisme of een chronische ziekte, kan het fijn en nuttig zijn om te praten met kinderen die hun situatie herkennen. 

In de Brussen-gespreksgroep wisselen de kinderen ervaringen uit en vinden ze erkenning en herkenning. Ze krijgen steun en leren vaardigheden in de omgang met de bijzondere broer of zus. De kinderen gaan actief aan de slag met oefeningen, creatieve opdrachten, rollenspellen en een videofilm. 

Voor de ouders is er een ouderbijeenkomst waarin gesproken wordt over de positie en gevoelens van hun kind en wat hun kind nodig heeft om zich goed te (blijven) voelen.

De gespreksgroep wordt begeleid door een consulent van MEE Veluwe en Koppel-Swoe. Voor de start van de groep is er een kennismakingsgesprek met de ouders, hun kind en de cursusleiders. Er zijn geen kosten verbonden aan deelname aan deze cursus. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via de Coördinator Steunpunt Mantelzorg door te bellen met 0578-67 67 67 of te mailen naar g.reumer@koppelswoe.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden