Foto: Jannes Wolff
Sport

FreeWheel Competitie van regio-rijders naar wereldtop

Heerde - Eindelijk is het skeelerseizoen van start gegaan, woensdagavond werd in Heerde de eerste skeelerwedstrijd van het seizoen georganiseerd door Skeelerclub Oost Veluwe, een wedstrijd voor de FreeWheel Competitie. Ondanks de regen was er een goede opkomst van rijders uit het hele land. 

Deze competitie is opgezet als regiocompetitie om de rijders uit het oosten van Nederland een mooie wedstrijdreeks te geven. Er skeelerden tachtig rijders in verschillende categoriën. Onder hen waren ook een paar oud-wereldkampioenen: uit Nieuw-Zeeland Peter Michael en uit Heerde Crispijn Ariëns.  

In de eerste wedstrijd Heren/Dames 2 werd na een mooie strijd de overwinning bij de heren gepakt door Marthijn Tuin voor de sterk rijdende Cadet Chris de Velde en Thomas Oosterwijk. 

Sanne Oosterwijk voor Demi Benschop en Mayka Vriesinga. Totaalwinnaar bij de Heren2 was Master Harry Kamstra, die dus ook de snelste Master was. Tweede bij de Masters was Geert Kruims en de derde plaats was voor Wim Kwakkel.

Bij de Heren/Dames 1 ook een mooi peloton wat direct al op volle snelheid van start ging over het snelle wegparcours in Heerde. Al snel waren er rijders die probeerden weg te komen, alleen om met groepjes. Over de helft van de wedstrijd wist er een groepje van 3 weg te rijden. Crispijn Ariëns, Ronald Haasjes en de pas 17-jarige Ruben Ligtenberg wisten een ronde te pakken op een achtervolgende groep. 

Ligtenberg werd er een paar keer af gereden maar wist toch iedere keer weer terug te komen, tot een aantal ronden voor het eind, toen hij de beide andere koplopers toch weer moest laten gaan. In de eindsprint was de overwinning voor de man die tegenwoordig in Heerde woont en veel traint op het wegparcours. Ronald Haasjes moest zijn meerdere erkennen in Crispijn. Ruben werd netjes derde. 

Snelste dame was vanavond Manon Kamminga die goed mee kon komen met de snelste heren, ze had een ronde voorsprong op haar teamgenoot Beau Wagenmakers, de derde plaats was voor Lotte Veenstra.

Meer berichten