Melanie Borst-Verhoef van 'hart for her': 'Ik heb de dames echt gemist.'
Melanie Borst-Verhoef van 'hart for her': 'Ik heb de dames echt gemist.' (Foto: Dennis Dekker)

Roze washandjes en alternatieve uitgangen in Fitnesscentrum Epe

Epe - Per 1 juli mochten de fitnesszalen in Nederland weer leden ontvangen. Ook in deze regio zijn de eigenaren van de sportlocaties zeer opgelucht dat de eisen omtrent het binnensporten weer wat verruimd zijn. Menig locatie doet veel extra's om met deze vervelende coronatijd om te gaan. Melanie Borst-Verhoef van 'hart for her' en Sven Harmsen van Fitnesscentrum Epe vertellen er over.

(door Dennis Dekker)

"Per 1 juli mochten we weer leden ontvangen. Hoe blij kan een mens zijn!", begint Melanie van 'hart for her' enthousiast te vertellen. De naam van haar onderscheidende sportcentrum zegt het al een beetje. Hier sporten alleen dames. "Bij deze fitnessformule doorlopen de dames in 30 minuten een compleet circuit. Van warming up tot en met cooling down." 

Dit concept betekent eveneens dat de leden binnenlopen wanneer het hen uitkomt. Dat gecombineerd met korte trainingstijden, zorgt voor veel verloop. Maar daar houdt Melanie veel rekening mee. "Natuurlijk heeft ook 'hart for her' aanpassingen gedaan om veilig en verantwoord te sporten. Ben je klachtenvrij (en ook je naaste omgeving), dan je van harte welkom. Alle dames krijgen bij hun eerste bezoek ludieke roze washandjes. Hierdoor is er geen direct handcontact met de apparaten." 

Terwijl 'hart for her' een tijdje gesloten is geweest, heeft Fitnesscentrum Epe eerst ook nog een periode buiten les gegeven toen dat weer mocht. "Gelukkig zijn we nu wel weer open", aldus Sven Harmsen. "We werken met een reserveringssysteem." Zo wordt er nauwkeurig in de gaten gehouden dat er niet te veel mensen in de fitnesszaal aanwezig zijn. 

Ook hier zijn er diverse voorwaarden gesteld en looproutes uitgezet. Voor iedereen staat er een flesje desinfecterende spray klaar die ze gebruiken om de toestellen te ontsmetten. Sven: "Onze looproute zorgt daarbij voor zo min mogelijk contact." Ook bij de groepslessen is er geen contact. In de zaal zijn stippen op de vloer gezet, zodat er een goede afstand onderling gewaarborgd kan worden. Net als in de fitnesszaal, wordt er ook bij deze groepslessen een alternatieve uitgang gebruikt na het sporten. 

Omdat 'hart for her' wel echt een paar maanden gesloten was, zijn de leden per brief geïnformeerd dat er geen abonnementsgelden geïnd zouden worden. Melanie: "Een keuze waar ik tot op de dag van vandaag achter kan staan. Als je geen dienst levert, vind ik ook dat je niets hoeft te innen. Dit was voor mij best spannend. Maar gelukkig draaien we sinds deze maand eindelijk weer. 

Het is zo fijn om de dames weer te mogen ondersteunen om samen sterker te worden: fysiek, mentaal en sociaal. Ik heb deze mooie mensen echt gemist. Sporten is hier ook echt een sociaal moment. Dat is wel onderscheidend ten opzichte van andere sportlocaties. Ik heb een band met de leden en zij onderling. Dat heeft iedereen gemist." Fitnesscentrum Epe onderscheidt zich ook nadrukkelijk in de branche, aldus Sven Harmsen. "Wij hanteren een Pay Per Visit-concept. Je betaalt bij ons per bezoek."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden