Kinderen in klederdracht doen oude spelletjes.
Kinderen in klederdracht doen oude spelletjes. (Foto: Veluws Museum Hagedoorns Plaatse)

Kindermiddagen in Hagedoorns Plaatse

Epe - Veluws Museum Hagedoorns Plaatse houdt op woensdagmiddagen in de zomervakantie kindermiddagen. De activiteiten zijn tot en met woensdag 26 augustus. Het museum is te vinden aan de Ledderweg 11 in Epe.

Kinderen maken in het museum kennis met het boerenleven van heel vroeger, waarin de boerin met emmers melk aan haar schouders sjouwde, de was deed, kleine kalfjes voerde en hielp met de oogst. Ondertussen bemoeide de boer zich met het land en de koeien en alles wat er verder moest gebeuren aan boerendingen.

De kinderen gaan ook ouderwetse spelen doen op het grote, oude erf, klompjes verven en timmeren. En ze krijgen een foto mee naar huis waarop ze zijn verkleed als boerin of boer.

Vanwege corona wordt gevraagd om niet meer begeleiders dan echt nodig is. Meer informatie via Andries, 06 - 82194651 of www.hagedoornsplaatse.nl. Op de eerste pagina staat meteen een link naar de kindermiddagen.

De activiteiten op woensdagmiddag duren van 13.30 tot 15.30 uur, meedoen kost 3 euro met museumkaart en 5,50 euro zonder, Inclusief foto, frisdrank en koek.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden