Gerrit van der Weerd (19) en Ruud Achterveld (20) uit Oene gaan volgend jaar meedoen met een zogenaamde Muskathlon in Ghana.
Gerrit van der Weerd (19) en Ruud Achterveld (20) uit Oene gaan volgend jaar meedoen met een zogenaamde Muskathlon in Ghana.

Gerrit en Ruud lopen halve marathon in Ghana

Oene - Gerrit van der Weerd en Ruud Achterveld uit Oene zijn in training voor de halve marathon lopen in Ghana, de zogenoemde Muskathlon. Ze zamelen geld zo in voor de organisatie Compassion die op allerlei plekken in de wereld kinderen in armoede helpt. 

Het eerste fikse bedrag is inmiddels binnen. De firma’s Aalberts Installaties & Duurzaam heropenden hun pand en relaties konden tijdens het feest Gerrit en Ruud financieel steunen. De digitale openingshandeling is te zien op www.feestjebijaalberts.nl.

Die financiële steun komt nog altijd binnen via die website link. Inmiddels zijn er al duizenden euro’s opgehaald door de twee bevriende Oenenaren. 

Ze kwamen bij doe goede doel door een bijeenkomst van de christelijke stichting Jij Daar. "Die avond sprak Tiemen Westerduin namens Compassion", vertellen Ruud en Gerrit. "Hij vertelde over alle initiatieven die ze her en der in de wereld opgezet hebben, waaronder de Muskathlon waar Tiemen zelf al eens aan mee had gedaan. Hij heeft onder andere een keer een triatlon volbracht. Hij vertelde die avond ook dat deze sportieve uitdaging gecombineerd wordt met bijzondere bezoeken aan mensen in die landen.“ 

Ruud en Gerrit waren allebei geraakt door het verhaal van Tiemen. "We spraken naar elkaar uit dat we wel mee wilden doen. De Muskathlon verbindt je geloof met een sportieve inspanning. Wij voelden dat meteen.”

Niet lang daarna hebben Gerrit (student Technische Bedrijfskunde) en Ruud (student Chemie) zich ook opgegeven. Inmiddels zijn ze volop in training. Naast meerdere keren rennen, doen ze aan fitness om kracht op te bouwen. "Een rondje van 10 à 15 kilometer is inmiddels al goed te doen", vinden ze. “Dus die 21 kilometer gaan we zeker uitlopen. We hebben nog even de tijd om verder te trainen."

Daarnaast zijn ze druk met het binnenhalen van geld. "We zijn zeer blij met alle donaties die de relaties van Aalberts gedaan hebben tijdens het digitale openingsfeest. Dat komt bovenop het bedrag dat we zelf gaan binnenhalen."

Ze hebben al andere afspraken met grote bedrijven staan over sponsoring. "We streven er naar om allebei minimaal 10.000 euro binnen te halen. Dat móet te doen zijn."

Gerrit en Ruud denken dat deze aanstaande Muskathlon in mei 2021 een levensveranderende ervaring gaat zijn. "We zijn al een paar dagen eerder in Ghana. We hopen daar veel mensen te speken om zo een bijdrage te leveren aan de strijd tegen onrecht in dit arme land. Er is enorm veel armoede in de wereld. Wij willen ons graag inzetten om kinderen in Ghana een toekomst te geven. Door deze uitdaging aan te gaan, hopen wij onszelf te ontwikkelen en ons geloof in God te versterken."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden