Hattemerpoort genomineerd voor Gelderse prijs Ruimtelijke kwaliteit

Hattem / Heerde - Hattemerpoort, tussen Hattem en Heerde, is genomineerd voor de Gelderse prijs Ruimtelijke kwaliteit. In het grote gebied zijn gebied zijn nieuwe ruimtes gerealiseerd voor natuur en zijn barrières opgeheven, aangevuld met recreatieve ontsluiting. Het college van Gedeputeerde Staten van Gelderland heeft twintig 'aansprekende landschappen' genomineerd voor de Gelderse Prijs voor Ruimtelijke Kwaliteit 2020. Gedeputeerde Peter Kerris maakt de prijswinnaars van de vakjury en de publieksjury in december 2020 bekend tijdens een manifestatie Ruimtelijke Kwaliteit. 

 De achtste editie van de Gelderse Prijs Ruimtelijke Kwaliteit heeft als thema 'Brede blik op ruimte'. De Provincie Gelderland schenkt hiermee aandacht aan meervoudig gebruik van de ruimte; een passende uitwerking van de Omgevingsvisie Landsdeel Oost. De jury staat onder leiding van Jan Terlouw, voormalig Commissaris van de Koningin in Gelderland en voorzitter van de eerdere zeven edities van de Gelderse prijs voor Ruimtelijke Kwaliteit. 

Dit voorjaar heeft provincie de Gelderse de samenleving gevraagd om projecten aan te dragen die mogelijk mee kunnen dingen naar de Gelderse prijs voor Ruimtelijke Kwaliteit 2020. Dit heeft geleid tot een lijst van 40 voorstellen. Alle inzendingen vertellen hoe verschillende ruimtelijke ambities in projecten en gebieden zijn gerealiseerd. 

Peter Kerrris, gedeputeerde: “Het is geweldig om te zien hoe divers de inzendingen zijn: soms groots en meeslepend, soms klein en bescheiden. Maar altijd met voelbare trots en een sterke mate van betrokkenheid bij het gebied”. 

Diverse maatschappelijke organisaties, gemeenten, waterschappen, bureaus, bedrijven en particulieren hebben voorstellen voor nominatie gedaan. Uit deze lijst zijn 20 nominaties gekozen. 

De prijs voor de winnende inzending bestaat uit 10.000 euro. Naast de juryprijs reikt provincie Gelderland een publieksprijs uit van eveneens 10.000 euro. Deze publieksprijs wordt vanaf begin september 2020 via digitaal platform Sprekend Gelderland georganiseerd. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden