Vlammend spel van kleuren en tinten in Vorst Hof

Epe - Bezoektuin de Vorst Hof aan de Spoorlaan 5 in Epe is zaterdag 1 augustus open voor publiek. Van 10.00 tot 17.00 uur zijn bezoekers welkom in de tuin van Karin en Roel Vorsthof

In juli en augustus is de Vorst Hof in volle bloei. De meer dan honderd verschillende plantensoorten zorgen voor een kleurenfestival.

Alles in de tuin is gericht op schilderachtige composities. "Je hebt een voorstelling van je tuin in je hoofd, hoe je tuin moet worden", stekllen Karin en Roel Vorsthof. "Elke keer worden de borders verandert om zo dicht mogelijk bij je droombeeld te komen. Tuinen moeten mensen ontroeren en aangrijpen als kunst. Hierbij wordt gelet op vorm, kleur, bloeiperiode en meer. Een tuin is expressie van je gevoel. Het is schilderen met planten. De aarde wordt als doek gebruikt voor een vlammend spel van kleuren en tinten."

Net als op een schilderij wordt (planten)laagje voor (planten)laagje aangebracht. "Kleur en vorm worden op elkaar afgesteld. Er ontstaat een geheel met verrassingen, vloeiende combinaties en interessante tegenstellingen. De achtergrond in de vorm van hagen of zwarte muren, waartegen rijkbloeiende planten goed uitkomen, is van even groot belang als de achtergrond op een schilderij. Er wordt verplant zoals een schilder zijn schilderij overschildert."

Toch is een tuin bijeen schilderen moeilijker dan een schilderij. "Omdat je als tuinier niet de macht over de natuur hebt. Maar er is nog een verschil met een echt schilderij. Het tuinschilderij verandert elke dag door planten die gaan bloeien of verdorren. Zelfs door de dag heen zorgt de zon voor veranderende lichttinten en als de dag sluit rode tinten. Het is elke dag een toneelstuk met permanente verrassingen, die je voortdurend bezighoudt." 

Meer informatie op www.opentuindevorsthof.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden