Foto: Nederlands Bakkerijmuseum Hattem

Nederlands Bakkerijmuseum Hattem genomineerd voor Leukste uitje van Gelderland

Hattem - Nederlands Bakkerijmuseum Hattem is genomineerd voor het Leukste uitje van Gelderland 2021. 

Twaalf uitjes zijn in de race voor de titel Leukste uitje', een lijst die door een vakjury is vastgesteld. Nu is het aan de leden van de ANWB. Zij kunnen hun stem en steun uitbrengen aan hun favoriete uitje in de provincie via www.anwb.nl/verkiezing

Wie de winnaars zijn wordt begin volgend jaar bekend gemaakt. 

De top 12 van genomineerde uitjes in Gelderland (in willekeurige volgorde):

1. t Veluws Zandsculpturenfestijn

2. Slot Loevestein

3. De Tuinen van Appeltern

4. MuZIEum Nijmegen

5. Kroller-Muller Museum

6. De Spelerij

7. Airborne Museum 'Hartenstein'

8. Amusementspark Tivoli

9. GeoFort

10. Veluwsche Stoomtrein Maatschappij

11. Nederlands Bakkerijmuseum Hattem

12. ZERO55

Voor de landelijke verkiezing van het ‘Leukste uitje van Nederland’ nomineert de ANWB 39 uitjes. Dit zijn uitjes met een bezoekersaantal boven de 450.000. Burgers' Zoo, Ouwehands Dierenpark Rhenen, Sport- en Belevingscentrum de Scheg, Het Nationale Park De Hoge Veluwe, Nederlands Openluchtmuseum, Apenheul en Julianatoren zijn genomineerd namens Gelderland.

Criteria waar de jury en de leden de uitjes op beoordelen: prijs/kwaliteit, sfeer, aanbod, toegankelijkheid voor hele gezin, klantvriendelijkheid en de faciliteiten.

Vakjury bestaat uit: Walter Jonker – Hoofdredacteur Pretwerk.nl, Riëtte Mulder-Lemein – mede-eigenaar Go-Kids, Goof Lukken –Trendwatcher en docent attractieparken management Breda University of applied sciences, Hans van Leeuwen – trendwatcher Pleisureworld, Willem Kraanen – senior adviseur ZKA Leisure consultants en Marlies Ellenbroek – Marketing en Business Development Manager ANWB Eropuit.

De verkiezing van het ‘Leukste uitje’ wordt georganiseerd door ANWB Eropuit. Dé plek binnen ANWB waar leden inspiratie opdoen voor een leuke dag uit in eigen land. Op www.anwb.nl/eropuit kunnen leden ook tickets voor de leukste uitjes met ANWB ledenvoordeel bestellen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden