Jan Langhenkel (l) en wethouder Jan Berkhoff ondertekenen het contract terwijl mevrouw Langhenkel al een boeket heeft ontvangen.
Jan Langhenkel (l) en wethouder Jan Berkhoff ondertekenen het contract terwijl mevrouw Langhenkel al een boeket heeft ontvangen. (Foto: Jan Nitrauw )

Inloopcentrum 0-100 aan de Sportlaan in Heerde

Heerde - "Eigenlijk was mevrouw Langhenkel voor ons de reddende engel. Toen het allemaal wat lang ging duren merkte Jan Langhenkel dat hij de stekker eruit wilde trekken. De volgende opmerking was: Maar mijn vrouw.....'. En dus wil ik haar graag een boeket bloemen aanbieden", waren vrijdag de woorden van wethouder Jan Berkhoff.

(door Jan Nitrauw)

De overhandiging van het boeket bloemen was dan ook de eerste handeling tijdens de bijeenkomst in het complex aan de Sportlaan 2 in Heerde bij de ondertekening van het langjarige huurcontract tussen de gemeente en Langhenkel.

Ooit begon Jan Langhenkel bij de sociale dienst van de gemeente, nu gaat zijn pand onderdak verschaffen aan het loket 0-100. En dat omvat de volledige dienstverlening binnen het Sociale Domein van de gemeente Heerde. "Ik ben er uiteindelijk dan ook heel blij mee dat de sociale kant van de Heerder samenleving in dit pand gevestigd wordt", aldus Jan Langhenkel. Die daarbij meteen Moza Makelaardij uit Wapenveld bedankte voor de bemiddelende rol die uiteindelijk tot het huurcontract heeft geleid.

Wethouder Jan Berkhoff en Jan Langhenkel van Meijlang BV ondertekenen vrijdag 24 juli het contract voor een locatie 0-100+. Achter de schermen zijn de voorbereidingen voor de nieuwe locatie 0-100+ in kern Heerde, al een tijd in volle gang. In deze inlooplocatie gaan medewerkers van verschillende organisaties op gebied van Welzijn, Zorg en ondersteuning samenwerken. Denk hierbij aan het Centrum Jeugd en Gezin (CJG), De Plu, Social Work, buurtcoaches en de gemeente.

Wethouder Jan Berkhoff: “Door samen te werken vanuit één plek kunnen we onze inwoners goed van dienst zijn met alle vragen op sociaal gebied, bijvoorbeeld over jeugdzaken, werk en inkomen en voorzieningen voor mensen met een beperking. Het is een laagdrempelig inloopcentrum waar iedereen binnen kan lopen voor ontmoeting, activiteiten, samenzijn en een kopje koffie. De ondertekening van dit contract is een belangrijke stap in de realisatie van onze ondersteuning aan alle inwoners, van 0 tot 100+.”

De aanpak van 0-100+ ondersteunt de verandering van het sociale domein. Het is een van de vier speerpunten waar de gemeente Heerde de komende jaren prioriteit aan geeft. Naast een locatie aan de Sportlaan is de gemeente ook bezig met voorbereidingen voor een fysieke locatie in Wapenveld. Nu vindt de dienstverlening nog plaats vanuit de Hof van Cramer aan de Putterweg. Het is de bedoeling dat er een nieuwe multifunctionele accommodatie in het centrum komt, inclusief huisvesting van het inloopcentrum 0-100+. Dit is een al lang bestaande ambitie die Wapenveld een flinke impuls moet geven. Het plan voor de mfa en woningbouw is vorige week gepresenteerd aan de omwonenden en wordt na de zomer voorgelegd aan de gemeenteraad.

Meer berichten