Bijeenkomst voor Broodfonds voor Epe en Vaassen

  Bijeenkomst

Epe / Vaassen - Het broodfonds is voor zelfstandigen met en zonder personeel, vennoten van een VOF, maten in een maatschap en directeuren-grootaandeelhouders (DGA's) van een BV. Uit allerlei beroepen kunnen ondernemers die een jaar ondernemer zijn, meedoen aan een broodfonds.

Ondernemers hebben niet altijd een arbeidsongeschiktheidsverzekering en komen zonder inkomen te zitten als ze ziek worden. Een broodfonds bestaat uit minimaal twintig tot maximaal vijftig ondernemers, die elkaar kennen en vertrouwen. Ze steunen elkaar bij ziekte. Daarvoor zetten ze elke maand een vast bedrag opzij. Dat bedrag staat op een rekening en blijft van de ondernemer zelf. Wie langdurig ziek is, krijgt van de anderen schenkingen om van te leven. Die kan een ondernemer maximaal twee jaar achtereen krijgen. De meeste mensen die ziek worden (99 procent) zijn binnen twee jaar weer aan het werk. De eerste maand is voor je eigen risico.

De ondernemer kiest het schenkingsniveau dat bij het inkomen past. Over het broodfonds beslissen de ondernemers samen, daarom is het belangrijk dat ze elkaar kennen.

Meer informatie op www.broodfonds.nl. De bijeenkomst wordt 10 januari vanaf 20.00 uur gehouden in de Rank aan de Torenstraat 15, in Vaassen. Entree 5 is euro. Aanmelden: Sebe Kruijer, 0578-574378 of sebe.kruijer@gmail.com.

Joop de Haan
Meer berichten