Column: PVV


column
column
Columns

Column: PVV

  Column

Wie nieuws volgt kan het niet zijn ontgaan, volgend jaar zijn er verkiezingen voor ons parlement.
Dat gebeurt elke 4 jaar. Er zijn echter veel nieuwe partijen zijn die allemaal een graantje de stemmenpot willen meepikken. De vraag is of ze het voor eigen baat willen doen, ofwel Nederland er met hun ideeën op vooruit willen brengen. Dan zijn er een paar die nu al meedoen,de 50 plus en de PVV
Deze partijen vertegenwoordigen het ongenoegen van de kiezers over de bestaande partijen, zeggen de deskundigen.

Meer interessant is dat deze partijen hebben aangekondigd volgend jaar mee zullen doen aan de gemeenteraadsverkiezingen. De vraag is wat zij aan de bestaande zullen toevoegen.
Vast staat dat zij op grond van de huidige pols een flink aantal stemmen zullen halen. Zelf zal ik niet op deze partijen stemmen. Maar als zoveel mensen dat wel doen vraag ik mij af wie het verkeerd ziet. Het zal toch niet zo zijn dat dit alleen maar ontevreden mensen zijn. Het blijkt dat sinds de verkiezing van Trump dit verschijnsel zich overal voordoet.

Voor de gemeenteraadsverkiezingen over 2 jaar is het zaak dat niet alleen de kiezers maar ook degene die gekozen willen worden, daar nu al over gaan nadenken. Het is zeker zo dat het besturen van een gemeente alleen maar moeilijker is geworden. Anderzijds zien we ook dat deze bestuurders, zodra de verkiezingen voorbij zijn, de burger lijken te zijn vergeten en zijn verworden tot bestuurstechnocraten. Ze zijn op de stoel van de ambtenaar gaan zitten.
Overtuigd van hun eigen kunnen en vergeten voor wie ze het doen. Denk aan het zwijnenraster, de Heerderweg en het centrum van Vaassen. Het is zaak dat de bestaande de bestaande partijen zich op de nieuwe situatie gaan bezinnen en hun cultuur gaan veranderen. Dus niet meer in woord en geschrift verdedigen wat ze hebben besloten, maar luisteren naar de burger en daarop hun plannen bijstellen.
Dan hebben wij geen nieuwe partij nodig die met stemkastjes de mening van de burger peilt en een stem uitbrengt, waarbij het debat weg is en een goed idee van de tegenstander niet aan boord komt,
Ook niet aan een partij die alleen maar hard schreeuwt en wegloop als het erop aankomt. of een partij die slechts met een onderwerp in de samenleving bezig is. Wellicht luisteren naar de hartenkreet van oudgedienden met ervaring zoals Jan Terlouw.

Het beloofd dus nog een belangrijke tijd te worden voor de lokale politiek. Ook voor de schrijvende pers En straks voor de lokale televisie. Met het nieuwe jaar in zicht belooft het dus best wel een interessante tijd worden in een regio waarvan men zegt dat er niet zoveel gebeurd.

Ik wens u graag Goede Feestdagen en een Voorspoedig Nieuwjaar.

Gradus van Eek

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden