Musical Ruth in Regenboogkerk Epe

  Cultuur

45 Volwassen die meespelen. Veelal woonachtig in de gemeente Epe. Maar ook zijn er tientallen mensen op de achtergrond actief als decorbouwer, kleermaker of verantwoordelijk voor grime, licht en geluid. Er is zelfs een tiental kinderen dat meehelpt. Dit is kortom een zeer grote en veelbelovende productie. 'Ruth, de musical' wordt 31 maart, 1 en 2 april opgevoerd in de Regenboogkerk in Epe.

EPE - In 2009 ontstond binnen deze Eper kerk bij een aantal leden het idee om samen met de gemeenteleden een musical op de planken te brengen, rondom een bijbels figuur. Dit idee ondervond uiteindelijk na een informatie-avond dusdanig veel enthousiaste reacties dat het zijn vorm kreeg in een musicalteam met dirigente, producent en regisseuse waarna musical 'Mozes' in 2010 uitgevoerd werd. Hierna volgden nog de musicals 'Esther' (2012) en 'Jozef' (2014).
Welke eisen zijn er om lid te worden van het musicalgezelschap? "Er zijn geen eisen. We zoeken vooral enthousiasme. Je moet van zingen houden, lef hebben om uit je comfortzone te komen en daardoor het verhaal te durven brengen. En bereid zijn om intensief en gedreven te repeteren." De muzikale leiding is in handen van Inger Heij, professioneel musicus. Zij studeert de soms complexe koorpartijen in. De regie wordt verzorgd door Christi Mout. Zij houdt zich bezig met het toneelspel en daarnaast met het koor dat al zingend het verhaal brengt.

Hoe lang het instuderen geduurd heeft? "In juni 2016 vonden de audities plaats. Vanaf september wordt er wekelijks op de donderdagavond gerepeteerd." Met sterk toneelspel, prachtige zang en een mooi decor belooft het weer een indrukwekkende musicalproductie te worden.
Dit keer draait het verhaal om het bijbelverhaal Ruth. De musical begint met een begin dat geen begin is en eindigt met een einde dat geen einde is. De drie vrouwen aan het graf aan het begin van de musical staan uiteindelijk rond een wieg. Dát is het verhaal van Naomi: de lieflijke, een naam die geluk met zich meedraagt. De musical Ruth is een bijzonder verhaal met een eigentijdse strekking: Ruth was in feite een vreemdelinge uit een land dat door de Israëlieten flink ondergewaardeerd werd: Moab. En toch wordt haar naam als belangrijke stammoeder van Jezus in het evangelie van Matteüs in het Nieuwe Testament genoemd.
Wat men verwacht qua bezoekersaantallen? "In totaal kunnen er net als bij de vorige musicalproducties in totaal 540 bezoekers van de musical genieten; dat staat voor 180 per avond. Inmiddels is meer dan twee derde van de kaarten verkocht." Kaarten kosten 10 euro per persoon. Ze zijn te bestellen via de website.

www.musicalepe.nl.

Meer berichten