Foto: Marco Borggreve

Concert Matangi Quartet en Izhar Elias bij Klassiek in de Kerk

  Cultuur

EPE - Het Matangi Quartet en gitarist Izhar Elias verzorgen donderdag 23 maart in de Grote Kerk van Epe een concert in de reeks Klassiek in de Kerk.

Het Matangi Quartet richt zich niet uitsluitend op het klassieke repertoire maar houdt ook van "cross-overs " met artiesten uit andere muziek genres, zoals rock, jazz. Het Matangi Quartet bestaat uit Maria-Paula Majoor – viool, Daniel Torrico Menacho – viool, Karsten Kleijer – altviool en Arno van der Vuurst - cello.

Izhar Elias was al eens eerder te horen in een zomeravondconcert van CPE, in 2009. Hij is gespecialiseerd in de historische uitvoeringspraktijk (barok en vroeg 19e eeuw), de kamermuziek en de hedendaagse muziek, gecombineerd met multimedia. Izhar Elias ontving in 2011 de Nederlandse Muziekprijs, de hoogste onderscheiding die door het Ministerie van OCW aan een musicus, werkzaam in de klassieke muziek, kan worden uitgereikt.

Samen brengen ze Latijns-Amerikaanse muziek voor strijkkwartet en gitaar. In dit feestelijke programma staat de muziek uit Argentinië, Puerto Rico, Brazilië en Bolivia centraal. Kijk voor informatie en tickets op de website van het Cultureel Platform Epe.

www.cultureelplatformepe.nl

Meer berichten