Musicals in Concert in De Heerd

  Cultuur

HEERDE - In theater de Heerd verzorgen Rik Elings, Annelie Franken, Yko Hoekstra en Koninklijk Fanfarekorps Wilhelmina op zaterdag 1 april de voorstelling 'Musicals in Concert'. De mooiste musicalsongs komen voorbij. Denk aan Aida, Beauty & the Beast en Les Misérables, maar ook de Sound of Music, Jesus Christ e.v.a. ontbreken niet. Ook Fréderique, Tanuja, Linda, Timo, Carlijn en Isabel, zangleerlingen van Annelie uit Heerde en Zwolle, leveren een bijdrage aan deze bijzondere avond.

Rik Elings is pianist, arrangeur, componist en samen met echtgenote Cuun van der Eerden eigenaar van Cultuurschip Thor in Zwolle. Tevens is Rik als docent verbonden aan de conservatoria van Amsterdam en Zwolle en sinds augustus 2014 is Rik de Buitenpianist van Zwolle. Een veelzijdige, creatieve en muzikale duizendpoot die zijn sporen in de muziek ruimschoots verdiend heeft.

Yko Hoekstra is een veelzijdig muzikant. Hij studeerde zang en muziektherapie aan het conservatorium en weet zijn kwaliteiten op diverse plekken in te zetten zoals bij zijn 3 50+koren Rock OuD Loud, kunstencentrum Quintus in Kampen, het Windesheim in Zwolle en in zijn thuispraktijk in Zwolle. Yko speelde in 2014 de rol van Jezus in de productie ‘Jesus Christ Superstar’ van het Zwols Muziektheater. In april 2016 speelde hij mee in de ZMT-productie ‘de 3 musketiers’ als kardinaal Richelieu.

Annelie studeerde zang aan het conservatorium en is in opleiding tot logopedist. Annelie geeft zanglessen vanuit haar thuispraktijk in Heerde en Zwolle. Daarnaast heeft zij tijdens en na haar opleiding in diverse formaties en theaterproducties gespeeld. In 2014/2015 speelde ze met band haar eigen ‘Ode aan Jasperina de Jong’ in diverse theaters in Nederland. Bij het Zwols Muziektheater speelde zij in 2014 de rol van Maria in ‘Jesus Christ Superstar’.

Samen treden Yko & Annelie regelmatig op tijdens diverse gelegenheden. Hierbij valt hun prachtige tweestemmigheid op en weten zij menige luisteraar te raken.

Het Koninklijk Fanfarekorps Wilhelmina is een bruisende muziekvereniging, waar in een gezellige en gemoedelijke sfeer op serieuze wijze muziek wordt beoefend. Samen muziek maken is een fijne hobby waaraan veel plezier te beleven valt.Het A-orkest Wilhelmina staat sinds april 2011 onder muzikale leiding van de enthousiaste dirigent Silva Tichelaar-Soepboer uit Bantega. Het A-orkest laat het muzikale niveau regelmatig beoordelen op concoursen en/of muziekfestivals. Wilhelmina verleent haar medewerking aan diverse evenementen maar zij organiseert ook zelf een aantal jaarlijks terugkerende activiteiten zoals concerten en uitvoeringen.

Kaarten à 15 euro zijn verkrijgbaar via www.cultureelcentrumheerde.nl of bij de kassa van De Heerd. Aanvang 20.15 uur.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden