Adreascantorij Hattem bestaat veertig jaar

  Cultuur

HATTEM - De Andreascantorij Hattem bestaat 40 jaar. Dit jubileum wordt met verschillende activiteiten gevierd, te beginnen op zondag 26 maart met de Missa Tempore Quadragesima van Michael Haydn in de Grote of Andreaskerk.

Deze ‘mis voor de Veertigdagentijd’ wordt, de liturgie van de eredienst volgend, uitgevoerd in de reguliere 10.00 uur dienst. Behalve het gloria komen alle vaste liturgische onderdelen in deze mis aan bod, alle op noten gezet. Jaap Neuteboom neemt de begeleiding op orgel voor zijn rekening. Hij bespeelt dan een positief orgel van orgelbouwer Jan van Ogtrop. Ds. Wim Hortensius gaat voor in deze dienst.

Op zaterdagavond 15 april wordt er een Avondwake in de Andreaskerk gehouden, met medewerking van de cantorij. Deze begint om 22.00 uur. Op donderdag 4 mei voert het koor het Requiem van Mozart uit, in de Andreaskerk. Dit optreden begint om 20.30 uur, aansluitend op de dodenherdenking. Solisten en het barokorkest Florilegium Musicum verlenen ook medewerking aan dit concert.

Historie

De cantorij werd op 24 maart 1977 door Harm Jansen opgericht. Het kreeg toen de naam Hattemer Cantorij. Later is deze naam veranderd in Andreascantorij. Het kerkkoor heeft in die 40 jaar meerdere dirigenten gekend. Op dit moment is Harm Jansen weer de dirigent. Hij is tevens één van de vaste organisten in de Andreaskerk.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden