Meere-orgelconcert met Wim Magré

  Cultuur

EPE - De Elburgse organist Wim Magré speelt op donderdag 30 maart in de maandelijkse serie concerten op het Meere-orgel in de Grote Kerk van Epe. Wim Magré begint zijn concert met een paar stukken van de beroemde organist Feike Asma. Bijna vanzelfsprekend heeft hij Johann Seb. Bach ook opgenomen in het programma, en werken van Mendelsohn-Bartholdy, Camile Saint-Saëns en Guilmant. Het concert eindigt met een Koraalfinale van Willem Hendrik Zwart.

Het concert begint om 20.00 uur, de Grote Kerk aan de Beeklaan 1 Epe is open vanaf 19.30 uur. Entree bedraagt 7,50 euro. Het Meere-orgel in de Grote Kerk behoort tot de beste orgels van Nederland. De concerten worden voorzien van een korte toelichting door de organis zelf en bij het drankje (koffie/thee/fris) achteraf zijn er mogelijkheden om na te praten.

Wim Magré (1962), musicus te Elburg, ontving zijn eerste muzieklessen aan de muziekschool te Elburg. Daarna studeerde hij orgel bij Willem Hendrik Zwart, organist van de Bovenkerk te Kampen. Verder bekwaamde hij zich aan het Conservatorium te Zwolle waar hij hoofdvak orgel studeerde bij Dorthy de Rooy. In 1989 studeerde hij hier met goed gevolg af. Als organist is hij verbonden aan de Gereformeerde kerk te Doornspijk, Hervormde Gemeente Elburg en de Alle-Dag-Kerk (Engelse kerk aan het Begijnenhof) te Amsterdam. Hij maakte vele orgel CD’s op bekende Nederlandse orgels in onder andere: Elburg, Kampen, Bolsward, Den Haag en Apeldoorn. Verder werkte hij mee aan tweetal orgel DVD’s in de Bovenkerk te Kampen. Daarnaast is hij dirigent van verschillende koren op de Veluwe van onder andere het Elburgs Mannenkoor O.B.K., gemengde koren in Oldebroek, Doornspijk en Ermelo en kinderkoor en jeugdkoor op Urk.

Samen met zijn zoon Wilbert op de vleugel geeft hij onder de naam: “Magré & Magré in concert” diverse optredens in het land. Als concertorganist is hij regelmatig te horen op de prachtige orgels in Nederland.

Kijk voor het gehele programma op www.meereorgelepe.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden