Poel van cabaret in Kulturhus EGW

  Cultuur

De Cabaretpoel viert dit seizoen zijn tienjarig jubileum. Motor hierachter is oud-cabaretier Tim van der Sluijs. Hij speelde vanaf 1992 jaarlijks een oudejaarsconference en stapte eind 2005 van het podium voor een rol achter de schermen. Reden om aan hem te vragen wat Epe op 25 maart in het Kulturhus EGW kan verwachten.

EPE - Waarom De Cabaretpoel? "Nederland barst uit zijn voegen van het cabarettalent. Mede daardoor is het zo druk op de Nederlandse podia dat het voor nieuwe talenten moeilijk is om aan optredens te komen en om zich te ontwikkelen. Daarom heb ik het project De Cabaretpoel gestart. Elk seizoen selecteer ik een aantal cabaretiers die ik talentvol vind."


Wat kan het publiek in Epe verwachten? "Een geweldig leuke avond. Een ware happening bomvol leuk en gevarieerd cabaret. Ik probeer zoveel mogelijk genres naast elkaar te programmeren. Dus het publiek ziet niet vier keer hetzelfde, maar uit een scala van cabaretsmaken. Dat maakt de voorstelling dynamisch, afwisselend en er kan veel gelachen worden. De voorstelling in ingedeeld in twee blokken van ongeveer een uur met telkens twee optredens. Na twee optredens is er een pauze. Daarna volgen nog twee optredens. Eén van de deelnemende cabaretiers fungeert tevens als presentator. De Cabaretpoel is dus een soort reizend cabaretfestival, maar dan zonder competitie-element." De Cabaretpoel is bedoeld om het publiek nieuwe talenten te laten ontdekken. "Dus geen Jochem Meijer of Theo Maassen, maar misschien wel de toekomstige. Eén daarvan is Marieke Peper. Ze is een veelzijdige comedian die al vanaf kinds af aan niet van het podium te slaan is. Zingen, dansen, acteren, ze vindt het allemaal even leuk." Ook Klaas Prins is in Epe te zien. "Absurd, energiek en onvoorspelbaar zijn drie willekeurige woorden die iets over hem zeggen." Chris Verlaan weet zich volgens Van der Sluijs prima te vermaken in het leven. "Maar met gitaar en een handvol publiek is hij op zijn vrolijkst. Met zijn puntige liedjes, rake observaties en relativerende zelfspot belicht Chris zijn eigen zwakheden en die van de rare wereld om hem heen." Sanneke van der Meulen is al op jonge leeftijd verliefd op muziek en cabaret. Ze zingt in bands, speelt piano en schrijft eigen liedjes. "In haar voorstelling gaat zij de strijd aan met al haar angsten."


Het zijn allemaal nieuwelingen die Van der Sluijs zijn opgevallen tijdens de vele kleinere cabaretfestivals in Nederland. "Zeg nou zelf, wat is er leuker dan zelf het nieuwe talent van de toekomst in de kleine zaal te ontdekken? Dan kan je later altijd nog zeggen: "Kijk die heb ik nog zien spelen in Epe toen nog niemand hem of haar kende!"

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden