'Een lekker, lekker, lekker nummer'

  Cultuur

'Meisje uit mijn dromen', 'Je snijdt in m'n hart', 'Ik wou dat ik kon toveren'. Zo maar enkele singles van Gerben Tijssen uit Heerde. De welbekende volkszanger heeft samen met Roy Otters een nieuwe single gemaakt, genaamd 'Lekker lekker'.

HEERDE - De laatste single van de Heerdenaar dateert al weer uit 2014. "Dat betekent echter niet dat ik al die jaren niets gedaan heb. Bijna ieder weekend stond ik wel ergens op te treden", vertelt de welbekende Heerdenaar. Avondvullende programma's in kroegen of tijdens feesten en partijen, hij gaf er de afgelopen jaren veel. "Ik werk voornamelijk samen met mijn broer Ferdinand. Hij regelt het geluid en is mijn chauffeur. Het is geweldig om dit met elkaar mee te maken."

Tijssen speelde zondagavond nog in zijn woonplaats Heerde. Het was een avond voor het goede doel (Mappa Mondo) waar diverse artiesten optraden. Naast Gerben waren in café De Spikke onder andere Dennis Wiltink, Jolanda ten Hove en Lytse Hille te bewonderen. In de loop der jaren heeft Tijssen een repertoire opgebouwd van zo'n 3,5 à 4 uur. Dat zijn veel bekende nummers bij van artiesten zoals Frans Duijts, Frank van Etten, John West, Wesley Klein, Marco Borsato en Peter Koelewijn, maar ook komen zijn eigen nummers veelvuldig langs. "Heel divers, daar hou ik van. Van oude Nederlandstalige rockers tot de nieuwe lichting nationaal talent."

Gerben Tijssen heeft een drukke baan als internationaal vrachtwagenchauffeur en hij is dus veel van huis. "Lange afstanden in de vrachtwagen, dat heeft één groot voordeel; je kan ongestoord oefenen en meezingen." Een nadeel? Door die onregelmatige werktijden bleef er weinig tijd over om een nieuwe single op te nemen. "Maar die is er sinds kort dus wel. Ik ben er zeer blij mee. Het is een lekker, lekker, lekker, lekker, lekker nummer geworden. Hahaha..." De nieuwe single van Gerben verschilt qua sfeer wel een beetje met zijn oudere singles. "Dit is een uptempo feestnummer, gebaseerd op een Spaanse zomerhit." Het toegankelijke refrein kan meteen meegezongen worden. "Ik ben benieuwd hoe men gaat reageren!"

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden