Derde editie Epop in de Kerk: bijzondere muziek van hoge kwaliteit en primeurs

  Cultuur

EPE - Cultureel Platform Epe en Stichting Epop verzorgen zaterdag 1 april samen Epop in de Kerk. Op deze avond wordt er weer ruimte gegeven aan unieke en muzikaal hoogstaande projecten in een professioneel verlichte Grote Kerk Epe. De avond wordt geopend door de zeer talentvolle singer-songwriter Ruud Fieten uit Meppel.

Onlangs betoverde Ruud met zijn loepzuivere stem al twee keer een uitverkochte Statenzaal in Zwolle. Zijn debuut 'IN ORBIT' uit 2015 werd zeer goed ontvangen en daarmee verdiende hij een plaats op Eurosonic 2016. Daarna werd Ruud geselecteerd voor de Popronde en speelde maar liefst 27 shows in 19 steden. IJzersterke liedjes die tussen folk, blues en country inzitten. Groot talent om in de gaten te houden.

Chantal Acda is geboren Nederlandse maar woont en werkt in België. Zij maakte furore met bands als Isbells, True Bypass en Marble Sounds. In 2013 proefde ze al aan een solo carrière en 2 jaar geleden besloot ze definitief solo verder te gaan en bracht het bejubelde “The Sparkle In Our Flaws” uit. Op 21 april dit jaar komt eindelijk het langverwachte nieuwe album “Bounce Back”. Vorig jaar vroeg Handelshuis Gent aan Chantal op zoek te gaan naar magie en Hemelse sferen in de muziek. Daarbij maakte haar traditionele muziekbroeders plaats voor blazers, percussie en mannenkoor Arc Sonore. Dit unieke project is nu voor het eerst in originele bezetting in Nederland te bewonderen, een primeur dus. Wellicht brengt ze ook al wat nummers van haar nieuwe album. Een dubbele primeur dus. Vanaf eind april toert Chantal door Nederland, België, Duitsland en Oostenrijk.

Kaarten kosten 10 euro in de voorverkoop en zijn te bestellen via de website www.cultureelplatformepe.nl. Kaarten zijn ook te koop bij Wijnkoperij Kroese in Epe. Op 1 april kosten de kaarten aan de deur 15 euro. De kerk gaat open om 19.30 uur (ingang Beekstraat), het optreden van Ruud Fieten begint om 20.00 uur.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden