Foto: Cultuurplein Noord Veluwe

Beatboxen in de supermarkt

  Cultuur

Epe - Cultuurplein Noord Veluwe verzorgt op dinsdag 28 maart een workshop in de Jumbo waarbij de Nederlands kampioen beatboxen Bart Voogt, beter bekend als B-Art, een gratis workshop geeft. B-Art leert de basis van drumgeluiden en beats maken met je mond. Op woensdag 29 maart is er een workshop druktechnieken waarbij monotype verfafdrukken maken centraal staat. Marieke Havekes van de KEK zal kinderen en jongeren deze middag op weg helpen. De Jumbo-workshops vinden plaats tussen 15.00 en 17.00 uur.

Zes jaar geleden is B-Art begonnen met beatboxen, wat tot op heden zijn passie is. Hij heeft in deze periode meerdere titels weten binnen te halen en wordt gezien als een pionier. Zijn unieke geluiden
inspireren de nieuwe beatboxers om ook origineel te zijn. Naast aan veel wedstrijden mee te hebben gedaan, heeft hij ook vele kampioenschappen mogen jureren. Zo heeft hij bijvoorbeeld de Amerikaanse kampioenschappen beatbox gejureerd in 2013 en de Ierse nationale kampioenschappen beatbox in 2015.Op dit moment is hij bezig met het uitbrengen van een EP genaamd ODM. Dit doet hij samen met Konrad Wiebe, beter bekend als Madox. De twee beatboxers noemen zichzelf VONOX. Ze zullen een EP van vier singles uitbrengen die in de zomer van 2017 uitkomt op: Spotify, iTunes en YouTube. Verder houdt hij zich bezig met het geven van workshops en privélessen.

Marieke Havekes is beeldend kunstenares uit Epe verbonden aan de KEK. Voor Cultuurplein verzorgt ze regelmatig workshops op scholen en bij Cultuurplein zelf. Komende woensdag zal ze haar passie voor het grafische vak overbrengen kinderen, midden in de Jumbo.

Er is vrije inloop voor beide workshops. Inschrijven is niet nodig. Voor vragen kunt u bellen met Cultuurplein Noord Veluwe tel. 0578-760100.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden