Foto: Hagedoorns Plaatse

Hagedoorns Plaatse toont ambacht en meesterschap

  Cultuur

EPE - In Veluws Museum Hagedoorns Plaatse is tot en met 24 december de tentoonstelling 'Vakmanschap is meesterschap' te zien. In deze expositie passeren ruim 25 ambachten de revue, aan de hand van foto's van Paul Huf voor deze reclamecampagne in de jaren zeventig van de vorige eeuw voor het biermerk Grolsch.

De tentoonstelling werd op 25 maart geopend door Bonny Huf-Loonen, weduwe van fotograaf Paul Huf. Het museum belicht in deze tijdelijke tentoonstelling in de kapschuur een bijzondere kant van het leven en werken op de Noord-Veluwe. Dat er 100 jaar geleden ook op de Noord-Veluwe goede vakmannen en -vrouwen woonden, tonen de mooie voorwerpen uit het depot van Hagedoorns Plaatse. Oude gereedschappen en attributen die gebruikt werden bij de uitoefening van een ambacht, brengen de foto's van Huf tot leven. Van mei tot en met augustus is bovendien elke tweede zaterdag van de maand een demonstratie rondom één van de uitgebeelde ambachten.

Als fotograaf was Paul Huf (1924-2002) zelf een vakman bij uitstek. Hij wordt het boegbeeld genoemd van de Nederlandse reclame- en portretfotografie in de 2e helft van de vorige eeuw. Een beknopte presentatie op de tweede verdieping van de kapschuur toont onder meer de fotograaf aan het werk.

Openingstijden
De tentoonstellingen over vakmanschap en over Paul Huf zijn te zien t/m 24 december 2017. Hagedoorns Plaatse is in maart, november en december  geopend op woensdag en zaterdag van 13.30 tot 17.00 uur. Van april t/m oktober gaan de museumdeuren open van dinsdag t/m vrijdag van 11.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van 13.30 tot 17.00 uur. Van juli t/m september is het museum ook open van 13.30 tot 17.00 uur. 
 

Hagedoornsplaatse.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden