CPE serie Klassiek in de Kerk met fameuze Cello8ctet Amsterdam

  Cultuur

EPE - Cultureel Platform Epe heeft voor donderdag 20 april een bijzonder ensemble in de Grote Kerk van Epe geprogrammeerd: het Cello8ctet Amsterdam, een internationaal vermaard en bejubeld ensemble van 8 cellisten.

Cello8ctet Amsterdam staat voor nieuwe muziek en succesvolle kruisbestuivingen tussen verschillende muziekstijlen en kunstdisciplines. Het octet werd opgericht in 1989 onder de naam Conjunto Ibérico. Dankzij de stralende uitvoeringen van het ensemble, kan het octet originele werken programmeren van de meest markante componisten van nu. De wereldberoemde componist Arvo Pärt zei na de première van zijn eerste stuk voor het octet: “Het Octet is goud waard, ik heb dit ensemble 10 jaar te laat ontdekt.”
Naast nieuwe werken bevat de bibliotheek van het octet tientallen verrassende bewerkingen die het publiek niet zelden met verbazing ontdekt. De combinatie van nieuwe muziek en arrangementen maakt dat het Cello8ctet veelvuldig een voorbeeld is geweest voor cellisten van over de hele wereld. Het ensemble heeft inmiddels 17 cd’s uitgebracht.

Op het programma van het concert op 20 april staan werken van onder meer Phillip Glass, Arvo Pärt, Astor Piazzolla, de Nederlandse componist Christiaan Verbeek en Georges Bizet (Carmen Suite). Het totaal is een prachtig, toegankelijk hedendaags programma.

Meer informatie en online ticket verkoop: www.cultureelplatformepe.nl. Losse kaartverkoop via VVV Epe.

Meer berichten