Concert door Cello8ctet Amsterdam

  Cultuur

Cultureel Platform Epe (CPE) heeft donderdag 20 april een heel bijzonder ensemble in de Grote Kerk van Epe geprogrammeerd staan. Dan komt namelijk het Cello8ctet Amsterdam, een internationaal vermaard en bejubeld ensemble van 8 cellisten naar Epe.

epe - Cello8ctet Amsterdam staat voor nieuwe muziek en succesvolle kruisbestuivingen tussen verschillende muziekstijlen en kunstdisciplines. Het octet werd opgericht in 1989 onder de naam Conjunto Ibérico. Dankzij de stralende uitvoeringen van het ensemble, kan het octet originele werken programmeren van de meest markante componisten van nu. De wereldberoemde componist Arvo Pärt zei na de première van zijn eerste stuk voor het octet: "Het octet is goud waard, ik heb dit ensemble 10 jaar te laat ontdekt."
Buiten vele nieuwe werken bevat de bibliotheek van het octet tientallen verrassende bewerkingen van bekendere stukken die het publiek niet zelden met verbazing ontdekt. De combinatie van nieuwe muziek en arrangementen maakt dat het Cello8ctet veelvuldig een voorbeeld is geweest voor cellisten van over de hele wereld. Het ensemble heeft inmiddels 17 cd's uitgebracht. Naast optredens in de belangrijke zalen van Europa, heeft het ensemble concerten gegeven in de Verenigde Staten, Canada, Midden- en Zuid-Amerika, Azië en het Midden-Oosten. De wereldberoemde cellist Yo-Yo Ma zei in een interview ooit eens over het Cello8ctet: "Dit ensemble is een schat; het is een geweldig voorbeeld voor de muziekwereld. Overal waar ik speel: Brazilië, Japan, USA, word ik over het Cello Octet aangesproken."
Op het programma van het concert op 20 april staan werken van onder meer Phillip Glass, Arvo Pärt, Astor Piazzolla,
de Nederlandse componist Christiaan Verbeek en Georges Bizet (Carmen Suite). Het belooft een prachtig, toegankelijk hedendaags programma te worden. Entree bedraagt 17,50 euro. Jongeren in de leeftijd tot en met 18 jaar betalen 7,50 euro. Meer informatie en online ticket verkoop? Bezoek dan de site www.cultureelplatformepe.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden