Zomeravondconcerten zijn bekend

  Cultuur

"Het is heel treurig dat de vele culturele organisaties in de gemeente Epe niet samenwerken." Zie hier een zinsnede die een paar keer terugkomt wanneer Leonoor Mees van het Cultureel Platform Epe (CPE) en Iwan Jonker van de Stichting Epop geïnterviewd worden. Epop en CPE werken namelijk wél steeds meer samen. Zo hielpen ze elkaar al bij Epop in de Kerk, maar ook de organisatie van één van de drie zomeravondconcerten wordt gezamenlijk opgepakt. "Later dit jaar gaan we evalueren en hopen we er achter te komen of we elkaar nog meer kunnen versterken", aldus het duo.

EPE - Volgens Jonker en Mees is het erg onlogisch dat al die culturele initiatieven in zo'n klein dorp allemaal door commissies op 'verschillende eilandjes' georganiseerd worden. "De laatste jaren hebben wij daarom steeds intensiever contact."

Dit heeft inmiddels tot de eerste aanzet naar een intensieve samenwerking geleid. Mees: "We hopen cultuur hiermee nog nadrukkelijker en breder in Epe op de kaart te zetten. Want mensen die ieder jaar naar het Epop Festival gaan, kunnen zeker ook genieten van zomeravondconcerten en vice versa." Ook Jonker ziet deze samenwerking als iets positiefs. "We prikkelen elkaar. Gaan met elkaar in discussie en komen van beide kanten met ideeën over bijvoorbeeld subsidieaanvragen en programmering. Dat kan toch alleen maar vruchtbaar uitpakken?"
Die muzikale vruchtbaarheid is tijdens het onlangs gehouden Epop in de Kerk al ontloken. Maar op 20 juli (één van de drie zomeravondconcerten) komt de samenwerking pas écht tot wasdom. Dan geeft de formatie Michelle David & The Gospel Sessions een concert in Epe. Jonker zag hen spelen tijdens Noorderslag en was verkocht. "Dit zou perfect iets kunnen zijn voor de zomeravondconcerten van CPE, vond ik." Mees was direct enthousiast en regelde de definitieve boeking van de Amsterdamse formatie die verslavend swingende gospelliedjes ten gehore brengt. "Dit gaan heel veel mensen gaaf vinden." Michelle David & The Gospel Sessions spelen 20 juli op de Minicamping 't Vemdebroek.

Het CPE organiseert deze zomer zelf ook nog twee zomeravondconcerten. Eén ervan vindt 6 juli plaats in de kas van Hovenier van Triest. Daar speelt Shura Lipovsky samen met ensemble Hapilpel haar Joodse liederen. De andere is 17 augustus in de Oener Aardbeientuin. Daar treedt de formatie Unicorn op met Ierse folkmuziek. Kaartjes kosten 15 euro. Dat is inclusief één consumptie. Ze zijn te koop via cultureelplatformepe.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden