Foto: ArtEZ

Studenten ArtEZ tonen: 'Geenszins passé: Drs. P.'

  Cultuur

HEERDE - De meimaand staat bij het ArtEZ Conservatorium in Zwolle in het teken van de theatertour van de afdeling Jazz & Pop. Dit jaar is er een programma samengesteld, waarin teksten en liedjes van Drs. P centraal staan. Op vrijdag 12 mei staan de studenten met hun voorstelling in De Heerd, Van Meurslaan 3 in Heerde. Aanvang 20:15 uur.

Heinz Hermann Polzer (1919-2015), die in Nederland bekend is onder de naam Drs. P, was dichter en cabaretier, maar bovenal componist en zanger van zijn zelfgeschreven liedjes. Hij wordt gezien als een eminente eenling in de Nederlandse kleinkunst, die tot zijn beste prestaties kwam als hij liedjes kon maken over schijnbaar onmogelijk te bezingen onderwerpen. Ook kon hij buitengewoon vrolijke nummers maken over lugubere onderwerpen. Tot zijn bekendste nummers behoren: 'Veerpont (Heen en Weer)', 'Elfstedentocht', 'Gezusters Karamazov', 'Dodenrit' en 'Wat heb je gedaan, Daan?'

Samen met regisseur en theatercoach Louis van Beek werkten de studenten Jazz & Pop met hun zangdocent Ronald Douglas intensief aan de composities en met name de teksten van Drs. P. voor hun voorstelling. Met de productie 'Geenszins passé: Drs. P' zijn zij er in geslaagd een mooi overzicht te geven van zijn werk.

E-tickets a 11 euro (studenten/scholieren 7,euro) zijn verkrijgbaar via de website www.cultureelcentrumheerde.nl. De kaarten zijn ook te koop aan de balie van De Heerd.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden