Eén van de acts van het Epop Festival 2017: The Jerry Hormone Ego Trip. Foto: The Jerry Hormone Ego Trip/Epop
Eén van de acts van het Epop Festival 2017: The Jerry Hormone Ego Trip. Foto: The Jerry Hormone Ego Trip/Epop

Epop Festival maakt eerste acts bekend

  Cultuur

Dít is een gevalletje tromgeroffel waar de spreekwoordelijke vonken vanaf springen! Het Epop Festival heeft de eerste vier bands voor de editie op 2 september bekend gemaakt. Muziekprogrammeur Iwan Jonker is enorm in z'n nopjes. "The Jerry Hormone Ego Trip is bijvoorbeeld een te gekke band waar wij als organisatie veel van verwachten. Verder treedt de Amsterdamse garagerockband Bartek op. Ook komen Darlyn en Pip Blom naar het Eper Loeffpark toe."

EPE - Maar er is natuurlijk meer dan dit viertal acts. Sterker: het comité van het sfeervolle gratis toegankelijke Eper festival, meldt bij monde van Jonker dat de programmering, op één act na, al vaststaat. "Het is weer een divers affiche geworden. De laatste jaren profileren we ons meer en meer als ontdekkingsfestival. Nou, ik kan wel zeggen, dat dit ook dit keer perfect gelukt is. Wij zetten hier geen bekende bands neer om het festivalterrein vol te krijgen. Daar hebben we het geld niet eens voor. Wij willen bands blijven boeken die nu nog redelijk onbekend zijn."

Toch moet gezegd: onbekend is in dit geval een beetje relatief. Zo hebben de eerste vier namen hun belangrijke muziekminuut bij DWDD allen al meegepakt. Ze toeren daarbij volop door Nederland en soms zelfs daarbuiten. Dus vele muziekliefhebbers kunnen al met hen in aanraking gekomen zijn. Jonker: "Neem zo'n Jerry Hormone als voorbeeld. Hij is al jaren muzikant (ooit onder andere in punkband The Apers, red.), maar je zou hem ook vanwege vele andere activiteiten kunnen kennen. Zo schreef hij een verhalenbundel, maakte hij de kinderboekenserie Borre en was hij te zien in het televisieprogramma De Slimste Mens." Als The Jerry Hormone Ego Trip maakt hij Nederlandstalige rockmuziek die naar eigen zeggen klinkt als 'The Troggs met Wim T. Schippers op zang'. Het zijn bijvoorbeeld liedjes over tederheid, een medicijnman, en zusjes van vrienden die een beetje stout zijn. Dat is ook niet voor niets de naam van het onlangs verschenen album: Stout! Stout! Stout! Jonker: "Maar ook Bartek, Pip Blom en de rootsmuziek van Darlyn zijn absoluut de moeite waard."

Website

Stichting Epop wil graag nog even extra aandacht vragen voor de partij die de nieuwe website opgeleverd heeft. Iwan Jonker: "Dat is Gerrit Kelly van de firma Zainz Ontwerp uit Epe. Gerrit heeft een prachtige site gemaakt waar we erg blij mee zijn. Neem gerust eens een kijkje op www.epop.nl. Daar is ook al de nodige extra informatie en muziek te vinden over de eerste vier artiesten die we bekendgemaakt hebben."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden