Het Cultuurplein daagt jongens en meisjes uit om mee te doen aan een wedstrijd waarbij ze als levend beeld op de Uitmarkt staan.
Het Cultuurplein daagt jongens en meisjes uit om mee te doen aan een wedstrijd waarbij ze als levend beeld op de Uitmarkt staan. (Foto: Cultuurplein )

Levende beelden op Uitmarkt in bruisend centrum Heerde

  Cultuur

Het centrum van Heerde is op zaterdag 20 mei het decor voor de jaarlijkse Culturele Uitmarkt. En dat wordt weer een hele happening gezien het grote aantal deelnemende verenigingen en organisaties die Heerde cultureel verrijken.

HEERDE - Prominent aanwezig is ook het Cultuurplein Heerde met enkele in het oog springende activiteiten. Daarin ook veel doe-dingen, zoals het kleuren van een echte auto die voor dit doel bewerkt is met schoolbordkrijt. Beeldend kunstenares Chantal de Wolde uit Zwolle gaat met de kinderen allerlei maffe dingen timmeren.

Ook houdt het Cultuurplein een bijzondere wedstrijd: living statues. Kern is dat de deelnemers een beeld nadoen. Mannen of vrouwen die mooi geschminkt heel stil kunnen staan als een beeld, maar soms de mensen ineens laten schrikken door plotseling te bewegen. Jongens en meisjes die een beeld na kunnen doen, worden uitgedaagd om dat op de Uitmarkt te laten zien. Tussen 12.00 en 14.00 uur is de wedstrijd op het plein in het centrum van Heerde. Je mag natuurlijk vooraf bedenken hoe je wilt gaan. Je kiest een mooi kostuum en schmink en meldt je op 20 mei om 11.45 uur in je kostuum bij de stand van Cultuurplein en krijgt een plekje waar je kunt staan. De jury bestaat uit de cultuurmakelaars van Cultuurplein die elk jaar coole workshops verzinnen. De winnaar wordt direct na 14.00 uur bekendgemaakt. De hoofdprijs is een cadeaubon van 10 euro de tweede een bon van 7,50 euro en derde prijs krijgt een bon van 5 euro. Opgeven voor deze wedstrijd kan per mail naar info@cultuurpleinnoordveluwe.nl.

Uitmarkt

Op verschillende podiumlocaties op het Dorpsplein en in de Hervormde Kerk, kan men deze dag genieten van uiteenlopende activiteiten. De verschillende muziekverenigingen, koren en de muziek- en dansoptredens van onder andere het Cultuurplein Noord Veluwe nemen bezoekers mee op een Wereldreis waarin creativiteit, inventiviteit de smaakmakers zullen zijn. Er zijn veel mensen in Heerde en omgeving die graag op muziek- of dansles willen.Bij de podia op het Dorpsplein is horeca met ruime zitgelegenheid aanwezig. De Uitmarkt wordt gehouden van 11.00 tot 16.00 uur.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden