Het Hippinksterconcours is van een puur paardensportevenement uitgebouwd tot een compleet event, maar de pony's en paarden blijven alle aandacht opeisen. Foto: Hippinkster Hattem
Het Hippinksterconcours is van een puur paardensportevenement uitgebouwd tot een compleet event, maar de pony's en paarden blijven alle aandacht opeisen. Foto: Hippinkster Hattem (Foto: Hippinkster Hattem )

Hippinkster Hattem compleet event

  Cultuur

Het wordt al weer de 74e editie van het Hippinksterconcours in Hattem. Een gedenkwaardige traditie die altijd met haar tijd is meegegaan. Naast de topprestaties door de pony's en paarden, is er een omlijstend programma dat er een compleet event van maakt.

HATTEM - Het wordt dit jaar gehouden op vrijdag 2 juni tot maandag 5 juni op de bekende locatie aan de Veldweg ten zuiden van de Hanzestad Hattem. Op zaterdag komen de pony's in grote getale in actie en de maandag is er voor de paardensport. Op vrijdagavond van 20.00 tot 00.00 uur staat de geboren plaatjesmaker DJ Hans Stroeve in de ruim opgezette tent voor een fantastisch dansfeest. Het begrip uit Zwolle en omstreken gaat het Hippinksterfeest in één klap op de kaart zetten.Zaterdagavond 3 juni vanaf 21.00 uur wordt de tent op het Hippinksterterrein op de kop gezet door het Zwolse kwartet Juffr. Jannie, dat met behulp van (versterkte) akoestische instrumenten en vier goede zangstemmen klassieke en moderne pop/rocksongs omtovert tot dansbare versies. Enorm enthousiasme en een gezonde dosis humor zorgt voor een spetterend optreden waarbij het publiek het vijfde bandlid zal zijn. Tijdens deze spetterende optredens is de kermis ook geopend, op vrijdag 2 juni van 15.00 tot 00.00 uur, op zaterdag 3 juni van 14.00 tot 00.00 uur en op maandag 5 juni van 11.00 tot 21.00 uur.

Op Pinkstermaandag 5 juni kunnen bezoekers vanaf 12.00 uur niet alleen genieten van paardensport. In het promodorp is, naast de kinderboerderij, ponyritjes en ander vertier, ook een middeleeuwse ambachtenmarkt met heel veel facetten van het leven in de Hanzetijd. Er is alle aandacht voor vragen en de zintuigen worden zo veel mogelijk betrokken in de demonstraties touw slaan, wolbewerking, middeleeuws koken en middeleeuws zwaardvechten. Naast spannende springwedstrijden worden op het hoofdterrein ook shows gegeven met de grote en sterke trekpaarden van Stal Brooijmans. Verder wordt er een opvallende kür op muziek verreden met live muziek van Popschool Jam-it.

Hippisch Hattem

Iedereen heeft de mogelijkheid om deze schouwspellen meemaken: de toegang is zoals altijd gratis. Het Hippinksterconcours wordt georganiseerd door Hippisch Hattem, bestaande uit LR Marleruiters (1935) en PC De Driehoekruiters (1970). Beide hebben sporen in de hippische sport meer dan verdient. Kijk voor meer informatie over het totale programma van de 74e editie op www.hippinkster.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden