Boekje Vaassense kunstschilder


Boekje Vaassense kunstschilder

  Cultuur

Caroline van de Vate-Lock, kunstschilder in hart en nieren en inmiddels ook 'kunstzinnig counseler', heeft een nieuw boekje op de markt gebracht. Dat boekje van de Vaassense heet 'Je bent opgetekend'.

VAASSEN - Geïnspireerd door 'Vaders liefdesbrief' van Barry Adams bevat het schrift bijbelteksten als rode draad. Deze kunnen als brief gelezen worden. De grote hoeveelheid witruimte is volgens Caroline 'een uitnodiging aan de lezer om zelf in het schrift aan de slag te gaan door te schetsen, te schrijven of op andere creatieve wijze vorm te geven aan de indrukken van de pagina'.
Bij elke tekst vind je een detail uit één van haar eigen schilderijen, met een schrijfsel van Caroline. Soms gaat dit over het schilderij zelf, soms over de connectie met de bijbeltekst. Soms ook over haar eigen gevoelens bij desbetreffend schilderij. "Ook krijgt de lezer soms een tip hoe je iets het beste aangepakt kan worden of wordt men uitgedaagd om zelf iets uit te proberen."

Door de witruimte kan je als lezer zelf meteen tot actie over gaan en al schrijvend, schilderend of tekenend dit inspiratieschrift tot jouw persoonlijke schrift maken.
In 2009 begon de schrijfcarrière van Caroline. Toen kwam de kunstdichtbundel 'Wandelend in Zijn Licht' uit. Een boekje met daarin schilderijen van Caroline en bijpassende gedichten van Rita Klapwijk. Een jaar later werd deze bundel herdrukt. Een hele rij kaarten, kleine posters, een verjaardagskalender, twee cadeauboekjes en een bureaustandaard verder heeft Caroline nu een boekje samengesteld waarin ze de lezer naar eigen zeggen 'uitdaagt om zelf aan de slag te gaan met pen of penseel!'

'Je bent opgetekend' is nu verkrijgbaar bij de christelijke boekhandel, online te bestellen bij 'Solide Boeken' en te koop bij Caroline in haar atelier 'De Oude Smederij' aan de Jonasweg 2 te Vaassen. Vanuit dat atelier geeft ze schilderworkshops, cursussen en kunstzinnige counseling. Daarnaast exposeert ze regelmatig met haar schilderijen, bij verschillende gelegenheden.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden