Groove Town jamsessie slaat aan

  Cultuur

Patrick van Looy uit Epe is drummer. In den lande treedt hij vaak op met de band M-ease. Toch vond hij dat er, naast initiatieven als Epop en Rock Evening, in zijn eigen gemeente maar bar weinig mogelijkheden zijn om als muzikant je live-kunsten te vertonen. "Ik bedacht daarom dat een jamsessie veel muzikanten samen zou kunnen brengen." Hij had een prachtig muzikaal netwerk, zocht contact met De Middenstip en Groove Town was geboren. De eerste editie in oktober trok meteen ruim 250 muziekliefhebbers. Komende zaterdag (17 december) vindt de tweede jamsessie-avond al plaats. Hoe een muziekidee zeer snel tot een concreet succes verwerd.

EPE - Inmiddels werkt Van Looy met diverse vrijwilligers aan de jamsessie. "Zo is er een huisband die nummers speelt wanneer er onverhoopt geen mensen uit het publiek mee willen doen. Maar tijdens de eerste editie in oktober is al gebleken dat die band maar vrij weinig 'aan de bak' hoefde. "Het jammen tussen de diverse toegestroomde muzikanten, ging enorm voorspoedig en het niveau was hoog." Dat alles maakte de eerste editie tot een doorslaand succes. Naast bandleden waren er overigens diverse gemotiveerde vrijwilligers die Van Looy op de dag zelf hielpen. "Een aantal wil ik graag bij naam en toenaam noemen. Want zonder hen was dit nooit zo succesvol geworden. Zo zijn er muzikanten zoals Tom van Moorst, Mathieu Muller, Rutger Zwart en Jurrian Bijsterbosch die erg veel voor Groove Town doen. Maar ook Peter Gerretsen (de bedenker van Rock Evening) heeft zich tijdens de eerste editie spontaan aangeboden om te helpen. Daarnaast verzorgen Nick Bindt en Matthias Achterkamp het geluid, regelt Strik Beats Zwolle de versterkers en Rimshot Drum Centre in Zwolle het drumstel en werken we samen met Musicboxz Internet Radio. We hebben allemaal een gezamenlijk doel: we willen livemuziek nieuw leven in blazen."

Nog zo iemand die dergelijke kansen ziet, is Epenaar Michiel de Jong. Hij kwam al snel in gesprek met Van Looy. Inmiddels werkt het duo zelfs aan een spin off van Groove Town. "Wij willen sommige deelnemers van de jamsessie wellicht benaderen om hen ook nog op een andere manier in te zetten. Met hulp van hen gaan we goedkope muzieklessen aanbieden." Clinics, workshops, ook dat behoort bij één van de komende jamsessies wellicht tot de mogelijkheid, verwacht Van Looy. "Groove Town moet staan voor een bruisende ontmoetingsplek die volledig draait om livemuziek." Van Looy loopt kortom over van muziekideeën. Zo heeft hij binnenkort ook een gesprek met een afvaardiging van het Kulturhus EGW over een eventuele samenwerking.

De tweede editie van Groove Town in De Middenstip begint 20.00 uur en duurt tot in de kleine uurtjes.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden