Digitale fotografie voor beginners


Digitale fotografie voor beginners

  Cultuur

Wilt u meer mogelijkheden benutten van uw digitale camera of zoekt u een nieuwe hobby? De bekende Vaassense fotograaf Hans van de Vlekkert start opnieuw met zijn succesvolle basiscursus digitale fotografie.

Vaassen - De cursus is bedoeld voor fotoliefhebbers die in het bezit zijn van een digitale spiegelreflexcamera of een andere camera waarbij diafragma en sluitertijden zijn in te stellen. Er wordt gewerkt in kleine groepen (minimaal 6 tot maximaal 8 personen) zodat iedereen voldoende aan bod komt.
Hans van de Vlekkert vertelt: "In zes delen van tweeënhalf uur worden de verschillende mogelijkheden van de camera besproken. Aan bod komen onder andere de camera, sluiter en diafragma, objectieven, meetmethoden, lichtmeting, scherpstellen, ISO waarde en belichtingsstanden. Een PDF-bestand met alle onderdelen die behandeld worden, is op aanvraag verkrijgbaar."

Op locatie

Naast de technische kant zal er volgens de fotograaf ruim aandacht worden besteed aan zaken als compositie, standpunt en inhoud. Daarvoor worden zowel foto´s van de cursisten als van Hans zelf gebruikt. "Eén cursusdeel wordt besteed aan de praktijk op locatie. Tussen de lessen verwacht ik van de cursisten dat ze de lesstof door middel van een aantal oefeningen in de praktijk brengen."

Beschikbaar

Voor de basiscursus die op zaterdagochtend 21 januari start zijn nog plaatsen beschikbaar. De cursus wordt gehouden in Van de Vlekkerts fotostudio in Zuuk. "Kent u iemand die fotograferen leuk vindt? Geef deze cursus dan cadeau. Leuk om te geven, leuk om te krijgen."

Hans van de Vlekkert is een fotograaf met ruime ervaring. Hij werkt onder andere voor diverse kranten, bedrijven, instellingen en particulieren. Daarnaast verzorgt hij diverse cursussen en workshops. Kijk voor alle mogelijkheden en aanmelding op ondergenoemde website of bel tel.: 06-55895384.

fotografie-vlekkert.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden