Eerste expositie Beeldhouwersgilde


De leden van het Beeldhouwersgilde houden een eerste expositie in het stadhuis van Hattem.
De leden van het Beeldhouwersgilde houden een eerste expositie in het stadhuis van Hattem.

Eerste expositie Beeldhouwersgilde

  Cultuur

Het in september opgerichte 'Beeldhouwersgilde Hattem' staat al snel na de start voor een bijzonder moment. In januari treedt de groep voor het eerst naar buiten met een expositie in het stadhuis van Hattem.

HATTEM - Het 'Beeldhouwersgilde' vindt haar onderkomen in de, zoals ze zelf zeggen, 'fantastische' werkruimte van het 'Steengoed Atelier Beernink' aan de 3e Industrieweg. Naast de beelden van het gilde worden in het stadhuis ook schilderijen geëxposeerd. Deze zijn gemaakt in de workshops van Carla Hagemans. De deelnemers aan deze activiteit schilderen in de creatieve ruimte bij molen de Fortuin in Hattem. De expositie in het stadhuis omvat een heel breed aanbod. Van landschappen tot stillevens, figuratieve en abstracte kunstwerken, het is allemaal aanwezig Er is met veel enthousiasme aan gewerkt en het resultaat mag er dan ook wezen. De binnenruimte van het stadhuis in Hattem is een mooie plek om kunst uit Hatem te exposeren. De kunstwerken zijn te koop in overleg met de makers.De openingstijden vallen samen met de openingstijden van het stadhuis of na telefonisch overleg met de receptie van het stadhuis.

Het Beeldhouwersgilde is naast het St. Anna Schuttersgilde het tweede gilde in Hattem. Initiatiefnemers voor de oprichting waren Henk Beernink, Dries Jonker, Bas Dane, Leida Koridon en Ineke Crans zijn heel blij met de nieuwe vereniging. Al ruim veertig jaar wordt er enthousiast gebeeldhouwd in Hattem. Henk Beernink, de vroegere directeur van Steenhouwerij Beernink, was en is nog steeds de grote stimulator. Plannen heeft het Beeldhouwersgilde meer dan genoeg. Bij de presentatie van het gilde liet voorzitter Dries Jonker weten dat men beelden wil maken van oude, bekende Hattemers, het aantal gevelstenen uitbreiden en de stadstuin verfraaien. Ook het Kikkerproject in de gracht moet opgeknapt worden. Maar ook activiteiten als lezingen en tentoonstellingen staan op het programma. Wie informatie wil kan contact opnemen met secretaris Leida Koridon via e-mail tjockdaiki@outlook.com.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden