(Foto: Dik Kuiper - detail)

Army Vehicle Club (AVC) Operation "Cross Over"

  Historie

Heerde - In het weekeind van vrijdag 28, zaterdag 29 en zondag 30 oktober wordt door Army Vehicle Club (AVC) Operation "Cross Over" (OCO16) gehouden in Heerde. Op het terrein van MSV-NOV aan de Kamperweg in Heerde wordt een kampement opgezet en verzamelen zich op vrijdag 28 oktober tal van klassieke militaire voertuigen, waaronder de befaamde 'dikke DAF', de DAF YA 328, een zware artillerietrekker uit de jaren vijftig van de vorige eeuw. De legervoertuigen gaan hun krachten meten op het terrein van MSV-NOV. Ook zal op zaterdag diverse ritten worden afgelegd naar bepaalde locaties in de regio. Het kampement is niet toegankelijk voor publiek.

Ook kleinere voertuigen uit het Nederlandse leger zullen tijdens OCO16 aanwezig zijn, zoals de NEKAF M38 A1 4x4. Vanuit het buitenland is in ieder geval een MOWAG FKW GW3500 (Zwitsers leger) present. Afhankelijk van omstandig staat ook een YPR op de lijst van de voertuigen. Het betreft een infanteriegevechtsvoertuig (IGV) van de Koninklijke Landmacht.

Het gaat veelal om legervoertuigen die rond de 60 jaar oud zijn en nog in uitstekende technische conditie verkeren. De wagens worden door de eigenaren zoveel als mogelijk in oude staat hersteld.
AVC is een landelijk opererende vereniging van eigenaren met klassieke legervoertuigen, of van voertuigen die buiten dienst zijn gesteld. Met enige regelmaat organiseert AVC evenementen in het land.

(Foto: Dik Kuiper)

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden