Logo veluws-nieuws.nl


Yvonne en Marco Jurriëns van Keurslager Horst vieren tijdens de Dag Van De Slager ook dat ze tien jaar ondernemer zijn. Op de achtergrond serveert Wim Moerbeek van Het Rokertje spareribs uit. Foto: Dennis Dekker
Yvonne en Marco Jurriëns van Keurslager Horst vieren tijdens de Dag Van De Slager ook dat ze tien jaar ondernemer zijn. Op de achtergrond serveert Wim Moerbeek van Het Rokertje spareribs uit. Foto: Dennis Dekker

Leerzaam en ook smakelijk open huis bij Horst

  Human Interest

Het vlijmscherpe mes schraapt over de 'deksel' van de bovenbil. Jasper van Tongeren (net 18) is aan het afvliezen. Een dun wit weefsel trekt hij behendig van dit prachtige deel van deze robuuste achterbout af. Je kunt overduidelijk zien dat hij dit levensgevaarlijke slagerswapen al wel eens vaker heeft vastgehad. De laatste maanden iedere dag wel een paar uur. Bang staat niet in zijn woordenboek, routine en behendigheid al wel, zo lijkt het. Werkgever Marco Jurriëns van Keurslager Horst uit Epe, vertelt: "Wij zien dat Jasper alles aanpakt en heel graag beter wil worden. Dat zijn de besten."

EPE - Tijdens de Dag Van De Slager die afgelopen zaterdag plaatsvond, is de informatie over het opleiden van nieuwe talenten zoals Jasper erg belangrijk, vertelt Marco. "Binnen een jaar hoop ik hier mijn niveau 2 te halen van de Slagers Vak Opleiding", vult Jasper aan. De blik in Jurriëns ogen is veelzeggend: dát gaat wel lukken.

Toch is er op deze dag veel meer te beleven bij dit smakelijke bedrijf aan de Eper Brinklaan. Bij dit drukbezochte open huis kunnen bezoekers de lekkere maaltijden proeven en zijn er verschillende demonstraties. In de worstenmakerij maken kinderen hamburgers die uiteindelijk op de barbecue belanden. Op een andere plek in de slagerij kan met een virtual reality-bril letterlijk een kijkje genomen worden in de stallen van de zogenaamde wroetvarkens die onder andere door Horst verkocht worden. Jurriëns: "Erg veel activiteiten, ja. We hebben er bewust extra aandacht aan besteed. Mijn vrouw Yvonne en ik, vieren vandaag namelijk ook ons tienjarig ondernemerschap." Pal voor de winkelpui staan een stel rookkasten en barbecues van Het Rokertje. Wim Moerbeek van dit Eper bedrijf, werkt graag mee aan deze dag. Vandaag hangen de landelijk bekroonde spareribs van Horst in zijn rookkast. "Door toevoeging van hooi of hout van pruimenbomen, laat ik mensen ervaren wat rooksmaak aan het vlees kan toevoegen." Op de barbecues roostert hij een reeks ribeyes. "Je stookt de barbecues op tot over de 300 graden. Beide kanten zo'n drie minuten op het rooster; that's it." Om de rijke smaak van deze lap vlees optimaal te ervaren, is er zelfs geen zout en peper toegevoegd. "Veel beter krijg je het niet", aldus een voorbijganger die spontaan een stukje wegprikt.

Maar deze zaterdag is het niet alleen proeven geblazen. Velen staan te wachten op hun bestelling. Gesneden hamlappen, een mooie biefstuk, die eigengemaakte, beroemde rookworst: de vleeswaren van Horst gaan als zoete broodjes over de toonbank. Bij Marco, zijn vrouw Yvonne maar ook bij de rest van het personeel gloeit trots in de ogen: in Epe is De Dag Van De Slager geslaagd.

reageer als eerste
Meer berichten