Logo veluws-nieuws.nl


ProCon scholen Epe en Vaassen in actie voor in Phalaborwa Zuid-Afrika

  Human Interest

EPE/VAASSEN - De scholen van Stichting ProCon, de W.G. van der Hulstschool, De K. Norelschool en de Anne de Vriesschool in Epe en De Violier in Vaassen, houden woensdag 24 mei een gezamenlijke actiedag. ProCon heeft zich verbonden aan basisschool Refentse in een township in Zuid-Afrika. Voor en met deze school werken de Procon-scholen aan beter onderwijs en om de kansen voor kinderen op een mooie toekomst te vergroten. Zes vrijwilligers zetten een deel van hun zomervakantie hiervoor in.

De townships zijn een overblijfsel van de Apartheid die pas in de jaren negentig is afgeschaft. De zwarte bevolking heeft recht op onderwijs gekregen maar zij worstelt, naast grote armoede, met overvolle klassen, soms met wel 100 leerlingen in één lokaal en met weinig tot geen voorzieningen, zoals leer- en ondersteunend materiaal.

ProCon heeft een project opgezet om deze mensen te helpen. Zo wordt, samen met hulporganisatie Wilde Ganzen, geld ingezameld om twee extra permanente lokalen te bouwen en om ter plaatse lesmateriaal voor taal, rekenen en creativiteit aan te schaffen. Zes leerkrachten gaan in de zomervakantie drie weken op deze school vrijwilligerswerk doen om dit project te helpen realiseren en om hun collega leerkrachten te leren werken met de nieuwe materialen. Een ambitieus project, waarvoor veel geld nodig is. De leerlingen van de W.G. van der Hulstschool, De K. Norelschool en de Anne de Vriesschool in Epe en van ’t Mozaiek (op 19 mei) en De Violier in Vaassen zetten zich hier op woensdag 24 mei gezamenlijk voor in. Door het organiseren van lopathons, fancy fairs en andere verkoopacties proberen ze zoveel mogelijk geld in te zamelen.

De scholen dat veel mensen hun actie ondersteunen via deze activiteiten. Wie liever met een donatie bijdraagt kan deze rechtstreeks overmaken naar rekening NL51 RABO 0316 9111 35 ten name van Stichting ProCon inzake Afrika project. Voor meer informatie over het project kijkt u op www.facebook.com/proconzuidafrika of op de website: http://stichting-procon.nl/Zuid-Afrika-project of neem contact op met de projectleider: Ton Keesom (directie@annedevries-epe.nl/06-28679408).

Reageer als eerste
Meer berichten